İZMİR'DE HENÜZ PERDEYİ AÇMADIK

Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’e karşı önemli sorumlulukları olduğunu kaydederek, “Dünyada hızla gelişen dördüncü il olması yetmez, birinci il olacak” dedi.

23 Şubat 2012 Perşembe 17:35
İZMİR'DE HENÜZ PERDEYİ AÇMADIK

 DENİZCİLİK, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu üyeleriyle Bostanlı Vilayet Evi’nde kahvaltı yaptı. İzmir’in yatırımlarla geliştiğini belirten Yıldırım, “İzmir’e karşı çok önemli bir sorumluluğumuz var. Bunun farkındayız, ama şunu çok iyi bilmenizi isterim ki İzmir artık eski İzmir değil. İzmir her geçen gün farklı gelişmelere sahne oluyor. Biz daha işin başındayız. Daha asıl perdeyi açmadık. Şu anda ısınma safhasındayız. Sahaya tam anlamıyla yayıldığımızda evvelallah İzmir’in kayıp yıllarını ortadan kaldıracağız. İzmir’e öyle dünyada hızla gelişen dördüncü il olması yetmez, birinci il olacak” dedi.

Bakan Yıldırım, İzmir için hazırlanan ‘35 İzmir 35 proje’yi eleştirenlerin de şimdi ciddiyeti anladığını belirterek, “İzmir, 13 yılının telafisi ile meşgul. Allah’ın izniyle altyapısıyla, üst yapısıyla gecikmiş işleriyle hepsini teker teker çözecek. Bunun için en üst düzeyde siyasi kararlılık var, sivil toplum dayanışması var. Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm İzmirliler’de bu ortak kanaat var. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bunun da yolu, bir olmamızdan beraber olmamızdan sorunlara karşı hızlı çözümler üretmek suretiyle konuların üstesinden gelmekten geçer. 35 projenin dokuz tanesi fiilen başladı. Bu yıl içinde de bitireceklerimiz olacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak altyapı yatırımlarının yüzde 46’sını yapıyoruz. Bunun içindeki yüzde 10’u şu anda İzmir’e yapıyoruz. Ne demek istediğimi anlayın. Telafi etmemiz lazım”  diye konuştu.

Bakan Yıldırım, yerel yönetimlerdeki perişanlığı ortadan kaldırmak için sivil toplum dayanışması ve siyasi kararlılığın var olduğunu belirterek, “İzmir’in kalkınması gelişmesi için birlikte çalışacağız. Genel seçimde bunu başardık yerel seçimde de gücümüzü birleştireceğiz. Merkezi idare her gün İzmir’le ile beraber olamıyor. Yerel yönetimler çok önemli. Hizmetler yerelde üretilir. Yerel yönetim şehriyle, hemşehrileriyle kaynaşamazsa şehir kayıp yıllardan kurtulamaz. İzmir’in bu ufuktan bakan bir yerel yönetim anlayışına ihtiyacı var. Bunu da birlikte başaracağız” dedi.
TAŞERONA KARŞIYIM
Bakan Yıldırım, Başkan Kocaoğlu’nun “Ak Parti’nin maaşlı elemanları toplu taşım araçlarında CHP’yi ve belediye aleyhine konuşarak, halkı provoke ediyor” sözlerini de şöyle değerlendirdi: “Ak Parti belediyeyi kötülemek için maaşlı adam mı tutmuş? Taşeronlaşmaya karşıyız arkadaşlar. Ne diyeyim ben ya. Herkes işine baksın. Başkan çalışırsa kim ne desin? İzmirli zaten gereken karşılığı veriyor. Çalışana öyle bir cömert ki İzmirli yeter ki çalışın ve bir şey üretin” dedi.
MUHALEFET YAPMIYORUZ
Gediz Üniver-sitesi’nde düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Bakan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaysa ben de adayım” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Bizi milletvekili seçtiler. Önümüze de 35 proje kondu. Yerel seçimlerle ilgili düşüncelerimi İzmir biliyor. Böyle bir gündem yok. Benim böyle bir düşüncem de yok. Şu anda dünya kadar iş var. Şimdiden yerel seçimlerin piyasasını açmak ki öyle bir piyasa yok, doğru değil. Aziz Bey neden adaylığını bizim işe bağladı onu anlayabilmiş değilim” dedi. 
Bakan Yıldırım, CHP içinde eleştiri konusu olan Kocaoğlu’nun hükümete muhalefet yapmadığı yönündeki eleştiriler için şunları söyledi:  “İzmir’de CHP iktidar. Biz muhalefet yapmıyoruz, sıkıntı orada. O muhalefeti bizim yapmamız lazım, ama yapmıyoruz. Kentin hatırı için. Kent anlamsız tartışmalarla yorulmasın diyoruz. Muhalefet yapmak iyi ve kolay bir şey. İzmir muhalefet ve siyasi kavgalardan bir şey kazanmaz hep kaybeder. İzmir’de siyaset hizmet demek. Siyaset siyaset arenasında olur. Doğru iş kimden gelirse gelsin her zaman yanında oluruz. Siyasi rakibimiz demeyiz.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol