İZMİR ADAY LİSTESİNE TEPKİLER BÜYÜYOR

CHP, 2007 seçimlerinde bir milletvekili çıkardığı Aydın’a güvenemediği için Ergenekon sanığı Mustafa Balbay’ı İzmir’e kaydırdı.

15 Nisan 2011 Cuma 16:57
İZMİR ADAY LİSTESİNE TEPKİLER BÜYÜYOR

Aydın'ın Nazilli ilçesi doğumlu olan Balbay'ın, bu ilden 2. sıradan aday gösterileceği konuşulmuştu.
İzmir 2. bölge 2. sıradan aday gösterilen Mustafa Balbay’ın şehirle ilgisi, üniversiteyi burada okuması ve bir süre gazetecilik yapmasından ibaret. CHP, yedi milletvekilline sahip Aydın’ı riskli gördüğü için Balbay’ı İzmir’de listeye aldı. Parti çevrelerinde konuşulanlara göre Balbay’ın ailesi de Aydın’da 2. sırayı kesin görmedi. Bu sebeple CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Balbay’ın İzmir’e kaydırılmasını istedi.
Parti tabanı ise “ithal adaylar” arasında Mustafa Balbay’ı da görüyor. Listeler açıklandıktan sonra bir grup CHP'li, İzmir 1. bölge aday adayı Muhsin Kurt'un listelerde yer bulamamasını parti binası önünde eleştirdi. “Halk adamı dediniz, halkın adamını yediniz”, “İthaller İzmir’de, tabanın adayları nerede?”, “İzmir’e ithal aday istemiyoruz”, “Halkın sesini kestiniz” gibi dövizler taşıdılar. Grup adına konuşan Hüseyin Bulut da Güldal Mumcu ve Mustafa Balbay’ın İzmirli olmadığını vurgulamıştı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol