'İLK KEZ BÖYLESİNE VİZYON SAHİBİ BİR BAŞKAN ADAYI GÖRDÜM'

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Pınar Susmuş'a övgüler yağdırdı. Susmuş'un ilçede Din Kültürleri Merkezi isimli bir projesi olduğunu öğrenen İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Pehlivanoğlu, " İlk kez STK'lara bu kadar değer veren ve böylesine vizyon sahibi bir kadın belediye başkan adayı gördüm. Pınar hanımla birlikte biz de Federasyon Merkezimizi Bayraklı'ya taşırız" dedi.

09 Temmuz 2013 Salı 11:22
'İLK KEZ BÖYLESİNE VİZYON SAHİBİ BİR BAŞKAN ADAYI GÖRDÜM'

 Bayraklı'yı sivil toplum kuruluşlarının Başkenti yapacağını ilan eden CHP Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş'a, İzmir Mardinliler Federasyonu'ndan somut bir öneri ile destek geldi. Susmuş'u ağırlayan ve ilçede Din Kültürleri Merkezi isimli bir projesi daha olduğunu öğrenen İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Pehlivanoğlu, " İlk kez STK'lara bu kadar değer veren ve böylesine vizyon sahibi bir kadın belediye başkan adayı gördüm. Pınar hanımla birlikte biz de Federasyon Merkezimizi Bayraklı'ya taşırız" dedi.

CHP'nin Mart 2014 yerel seçimlerine yönelik en somut çalışmaları yürüten kadın belediye başkan aday adayı Avukat Pınar Susmuş, önceki gün İzmir Mardinliler Federasyonu'nu ziyaret ederek, Genel Başkan Yardımcıları Pehlivanoğlu, Edibe Dinçel ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi. Ziyarette sivil toplum kuruluşlarına ve gerçekleştirdiği faaliyetlere verdiği önemi vurgulayan Susmuş, " Mardin, hoşgörüsüyle, insan sevgisiyle, farklı din ve etnik kimlikleri bünyesinde barındırmasına karşın kardeşçe yaşam kültürüyle örnek bir kentimiz. Yaşamlarını İzmir'de sürdüren Mardinli vatandaşlarımızın biraraya gelerek, dayanışma ve birliktelik örneği sergilediği federasyonu ziyaret etmek benim için oldukça anlamlı" dedi.
“BAYRAKLI KÜÇÜK BİR TÜRKİYE GİBİ…”
Bayraklı'nın bünyesinde barındırdığı kimlik ve kültürel yapısı ile bir Türkiye mozaiği olduğunu, bu açıdan Mardin’le de benzer özellikler taşıdığını vurgulayan Susmuş, " Bayraklı'da her kentten her mezhepten ve her etnik kökenden binlerce vatandaşımız yaşamlarını sürdürmektedir. Bayraklı bu nedenledir ki adeta küçük bir Türkiye'dir. Öyle ki var olan sorunları ile bile önemli benzerlikler taşımaktadır. Bayraklı'yı sorunlarından arınmış, modern, İzmir'in gözbebeği, çekim merkezi bir ilçe haline getirmek için çıktığımız bu yolda her fikre, her görüşe, her türlü desteğe ihtiyacımız var. İnşallah Mardinliler Federasyonu ile birlikte ilçemizde yaşayan çok sayıdaki Mardinli hemşehrimizin de sesi olacak, sorunlara ortak çözümler üreteceğiz" diye konuştu.
“DİN KÜLTÜRLERİ MERKEZİ KURACAĞIZ”
Susmuş, Bayraklı'yı STK'ların Başkenti yapacaklarını açıklayarak, konuya verdikleri önemi ortaya koyduklarını da dile getirdi. Susmuş, şunları söyledi: " Bunun yanısıra Bayraklı'da büyük yankı uyandıracak projelerimizden biri de Din Kültürleri Merkezi'dir. İzmir çok kültürlü bir yapıya sahiptir. Hem tarihsel anlamda hem de günümüz itibariyle. Pek çok milletten insanı ve sosyokültürel fikri kucaklayan bir yerdir. Hristiyanlık, Musevilik gibi diğer dinlerin de İzmir'de güçlü bir geçmişi vardır. Tüm bu parçaları Bayraklı çatısı altında buluşturacak ve Bayraklı'nın sadece İzmir ve Türkiye'ye değil tüm Dünya'ya ne kadar açık görüşlü ve hoşgörülü olduğunu göstereceğiz.”
PEHLİVANOĞLU: PROJELERİ VE VİZYONU İLE ÇOK ETKİLEYİCİ…
İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Pehlivanoğlu ise, Susmuş’un bakış açısı, vizyonu ve projeleri ile etkileyici bir başkan adayı olduğunu söyledi. “ İlk kez sivil toplum kuruluşlarına bu kadar önem veren, donanımlı, vizyon sahibi bir kadın aday görüyorum” diyen Irmak, “ Pınar hanımın aday gösterilip, seçimi kazanması halinde federasyon merkezimizi Bayraklı’ya taşıyacağımıza dair söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.





yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.07.2013 11:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol