HDP'Lİ ADAYLARDAN 'MENDERES' TURU...

HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Pınar Aydınlar, Ayşe Erkek, Melike Arı ve Kamil Ağaoğlu İzmir’in tarım deposu olan Menderes’i ziyaret ederek, yöre sakinlerine HDP’nin Yeni Yaşam çağrısına destek istediler.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 15:30
HDP'Lİ ADAYLARDAN 'MENDERES' TURU...

 Bitme noktasına getirilen tarımı yeniden ayağa kaldıracak ve geçimlik tarımı destekleyerek, Türkiye’nin tarımda yeniden kendisine yeterli hale gelmesini hedefleyen HDP’nin İzmir milletvekili adayları Menderes’te HDP İlçe Örgütü’nün düzenlediği kahvaltıya da katıldılar, Doğu ve Güneydoğu Yardımlaşma Derneği (Doğuder) ile Alevi Kültür Derneği Menderes Şubesi’ni de ziyaret ettiler. 


İzmir’in yoğun göç alan bölgelerinden olan Menderes’te Gümüldür Pir Sultan Abdal Derneği, Menderes Mardin Sosyal Yardım Derneği, Menderes Halkevleri ve Menderes Emek ve Demokrasi Platformu’ndan ilgililerle de görüşme olanağı bulan HDP İzmir Milletvekili adaylarından Pınar Aydınlar, işçi katliamı yapan, kadınlar üzerinden politikalar üreten iktidara karşı HDP’de tüm ezilen kesimlerin biraraya geldiğine dikkat çekti ve “ Tarım işçisini ve tarımı sermayeye peşkeş çeken, 2B planlarıyla yeşili çöle çevirmeye çalışan bir zihniyete karşı bizler;  böylesi güzel bir coğrafyada birarada yaşayabiliriz. Bugünkü sistem sadece sermayeyi güçlendiriyor. Tarım işçisini yoksullaştırıyor, işçinin emeğini çalıyor, Soma’da maden ocaklarında işçiyi katlediyor, Kürdistan’a bombalar yağdırıyor, Karadeniz’de HES’lerle doğayı talan ediyor “dedi. 
Pınar Aydınlar yurdun hangi bölgesi olursa olsun; kenti yağmalayan kentsel dönüşüm projelerine, tarihi, kültürel varlıkları ve ortam yaşam alanlarını gasp edenlere, tüm yıkıcı kır ve kent politikalarına karşı olan partinin HDP olduğunu savundu ve şöyle devam etti: “Zulüm politikaları yürütenlere karşı bizler; HDP olarak; Aleviler, Kürtler, Ermeniler, Süryaniler, kadınlar, işçiler, gençler yani tüm renkler kardeşliği, eşitliği, barışı savunuyoruz” 


ÇAMÖNÜ’NDEN KOOPERATİF İSTEĞİ 
HDP İzmir Milletvekili adayları Menderes Çamönü Köyü’nde düzenlenen halk toplantısına da katıldılar. Özellikle kadınların ilgisinin toplantıya fazla olduğu gözlemlenirken, köy sakinleri köyde kooperatif olmamasından dert yandılar ve kooperatifleşme olmadığı için köylünün alın terinin boşa gittiğini, kazançlarının gün geçtikçe düştüğünü ve tüccarın cebinin dolduğunu söylediler. 




yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.05.2015 15:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol