'GELECEK YIL DA KARIN AĞRISI ÇIKAR...'

CHP'li Adnan Keskin, İzmir'den iktidarı ve kulak ağrısı çeken Cumhurbaşkanı Gül'ü eleştirdi.

31 Ağustos 2012 Cuma 13:34
'GELECEK YIL DA KARIN AĞRISI ÇIKAR...'

 30 Ağustos resepsiyonunun iptal edilmesi, muhalefet kanadından İzmir’de; “Simge günlerin bellekten silinmek istenmesidir’ diye yorumlandı. 


CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin; Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, İzmir Milletvekili Güldal Mumcu ile Parti Meclis Üyesi Berrin Dilekçi’nin katılımıyla partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, iptal edilen 30 Ağustos resepsiyonunu değerlendirdi. Türkiye’nin ilginç gerekçelerle siyasi uygulamaların yaşandığı bir ülke olarak tanımlayan CHP’li Keskin; siyasal iktidarın bu yöndeki izlediği politikanın Cumhuriyetin aydınlanma devriminin kurumlarını ve kurallarını ‘silme’ hedefi içinde gördüklerini söyledi.
Türkiye'nin ilginç siyasi uygulamalarla karşı karşıya kaldığını anlatan Keskin, şöyle konuştu: "Deprem gerekçe gösterilerek etkinlikler rafa kaldırılmış bu yıl da Cumhurbaşkanı’nın kulaklarında ortaya çıkan rahatsızlık nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Köşk'teki resepsiyonu iptal edilmiştir. Temenni ediyoruz gelecek yıl umarız karın ağrısı gerekçe olmaz."
Siyasal iktidar bu tür kararları alırken ulaşmak istediği hedefin zeminini hazırlamaya çalıştığını anlatan Keskin, şöyle konuştu: "Yaşadığımız bazı olumsuzlukları gerekçe göstererek sanki çok doğal bir ortamda gerçekleşmiş gibi onların kutlanmasını önlemek iktidar kendi ütopyasını kabul ettirme çabası içindedir. Simge günlerimizi belleklerden silme de bunlardan biridir. Geçen yıl bu yapıldı, bu yıl da aynı amaçla bu etkinlikler iptal edildi. Bu tür yapay gerekçelerle bu tür simge günlerin halk tarafından kutlanmasını içimize sindiremiyoruz. Cumhuriyetin aydınlanma devriminin kurumların ve kurallarını silme olarak görüyoruz.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol