'GAVUR İZMİR'E İLGİNÇ ÖNERİ!

AK Parti İzmir adayı eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gavur İzmir tartışmasına son noktayı koydu. İşte Yıldırım'ın ilginç önerisi...

01 Haziran 2011 Çarşamba 12:44
'GAVUR İZMİR'E İLGİNÇ ÖNERİ!

 

AK Parti'nin İzmir adayları, 12 Haziran seçimlerine günler kala Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gavur İzmir" olarak yorumlanan sözlerinin olumsuz izlerini silmek için canla başla çalışıyor. 

"CHP'nin kalesi" olarak değerlendirilen İzmir'de seçim çalışmalarını yürüten AK Parti İzmir adayı eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım her fırsatta bu sözlerle İzmirli'lerin gönlünü kazanmaya çalışıyor: Bu şehre gavur değil, olsa olsa güzel İzmir denir.   

CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de dev bir kampanya yürüten ve oy oranını artırmak için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın özel olarak bu şehre kaydırdığı Yıldırım, seçim sürecini değerlendirdi:

MEDENİCE KONUŞUYORUZ

"Bu şehre gavur demek yapılabilecek en büyük hakaretlerden biridir. İzmir'e gelirken 'Burada sana çok sert tepki verirler' dediler. İnanır mısınız hiçbir uç tepki gelmediği gibi bir hoşnutsuzluk da görmedim. Her şeyi medeni şekilde en sert karşıtlarımızla bile konuşuyoruz.

İZMİR'İN ÖZELLİĞİ ÖZGÜVENİ

Ama İzmir'in bir özelliği var. Buranın insanının özgüveni çok kuvvetli. Diplomatik falan değil. Ne düşünüyorsa aynen söylüyor. Tabii, böyle insanı olan bir şehrin de kendini ön plana çıkaran kimliği oluyor. Diğerlerinden kendini ayırt ettiriyor. Bu kadar kuvvetli bir özgüven bazı şehirlerden iktisadi olarak geri de kalsa güçlü bir yaşam potansiyeliyle İzmir'i daha öne çıkarıyor."

İZMİR PARTİSİ KURALIM ÖNERİSİ

Bu yüzden 'İzmir Partisi kuralım' diyorum. Hangi parti olursa olsun bu oluşuma destek vermeli. İzmir'i, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan ikinci büyük şehir yapabiliriz. Bu nedenle 35 plakalı İzmir'e 35 milyar dolar hedefini koyduk. Burada gördüğüm en büyük şikayet, altyapı ve ulaşım üzerine yoğunlaşıyor. Bunları da zamanla çözeceğiz. EXPO 2020 için de büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Bu konuda bizzat Başbakanımız da devreye girdi. Melih Gökçek'in Ankara için çabalarını anlıyorum ama bu saatten sonra EXPO 2020'ye adaylığı İzmir'e rağmen mümkün olamaz."







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ramazan 2011-06-01 13:18:09

Atatürk'ün kazandırdığı değerlerin hepsinin başında demokratik laik özgür , çağdaş ve bilimsel yurttaş olma ile ilgili değerleri savunan , yakın tarihteki işgal günlerini unutmayan,Cumhuriyetle insan yerine konulan Anadolu ve İzmir halkı AKP 'nin yapmak için vaad ettiği uydurma masal yemlerine gelmez...ÖNCE BAĞIMSIZ ÖZGÜR YURTTAŞLARIN YAŞADIĞI ,GÖRÜŞLERİNDEN DOLAYI İNSANLARIN YARGILANMADIĞI,SÜRESİZ TUTUKLULUKLARIN YAŞANMADIĞI,HERKESİN İŞ VE CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANDIĞI DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE ,DEMOKRATİK BİR İZMİR...GERİSİ HİKAYE,BAŞKA KAPIYA AKP...

Avatar
ÔYA ÖZGİT 2011-06-09 13:48:41

EVLERE POSTA GÖNDEREN,AKP İL BAŞKANI DEĞİL,İZMİR'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI BİNALİ YILDIRIM BEY'DİR.