FİKRET KAR, GAZİEMİR'E ADAY OLDU...

İşadamı Fikret Kar Gaziemir Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı. CHP İlçe binasında konuşan Kar, “Amacım, yolu geçenlerin gördüğü değil, görmeye gelenlerde iz bırakan Gaziemir yaratmaktır” dedi.

27 Ağustos 2013 Salı 18:04
FİKRET KAR, GAZİEMİR'E ADAY OLDU...

 Kalabalık bir grup ile ilçe binasına gelen Kar, adaylık dosyasını İlçe Başkanı Umut Tekin’e teslim etti. Kar yaptığı konuşmada “Gaziemirlilik” vurgusu yaptı. Konuşmasına Taksim Gezi Parkı olayları ile başlayan Kar, “Ülkemiz ve dolayısı ile kentimiz hepinizin malumu olduğu üzere, önemli bir süreçten geçiyor. Son on yılın ekonomik ve siyasi politikalarının ne kadar yanlış olduğu ve bu gidişe dur denmesi gerektiği de gezi parkı olayında milyonlarca yurttaşımızın alanlara çıkması ile ortaya kondu. Halkın bu isyanı, her kesime önemli mesajlar verdi. İşte böylesi bir dönemde, yerel seçimler ve bu noktada sorumluluk almaya talip olmak daha büyük önem kazanıyor. Bu seçimler, yurttaşlarımızın bu uyanışının vücut bulması için büyük fırsat diye düşünüyorum. Öyle ki yerelden başlayacak aydınlanma ve kalkınma; ülkeyi düzlüğe çıkaracak en önemli adımdır” dedi.

 
İLÇEMİ HİÇ TERK ETMEDİM
CHP’ye yürekten bağlı bir ailenin ferdi olarak büyüdüğünü ifade eden Kar, “Cumhuriyet kazanımları, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir yurtsever olarak, siyaseti ayrım yapmaksızın, halkın beklentilerini karşılayacak, ülkenin çağdaş bir konuma yükselmesini hedefleyen düşünce ve eylemleri üretmek olarak tanımlıyorum. Böylesi bir dönemde; her yurttaş için umut ve kurtuluş olduğuna inandığım cumhuriyet halk partisi çatısı altından; bu bilinç ve sorumlulukla yola çıkıyorum. Gaziemir’i ve yaşayanlarını hak ettiği noktaya taşımak için çalışmaya ve mücadeleye talip oluyorum. Beni hepiniz ve ilçemiz yaşayanlarının birçoğu iyi tanırsınız. Ailemin Gaziemir’deki kökleri yüz yıl öncesine dayanıyor. Hayatımı, ilçemi hiç terk etmeden, çalışarak, alın terimle kazandım. Bugüne kadar kimseyle hiçbir nedenle kavgam olmadı, kişisel hırslarım olmadı. İlişkilerimi daima kucaklayan, uzlaşan bir yaklaşımla kurdum; iş yaşamımda dürüst, tutumlu ve ilkeli oldum” diye konuştu.
 
GAZİEMİR’DE İZ BIRAKMAK İSTİYORUM
Kar, konuşmasında iş yaşamından da bahsetti. Kar, “Tüm yatırımlarımı doğup büyüdüğüm Gaziemir’e yaptım. Tüm girişimlerimde başarılı oldum. İş yaşamımdaki bu başarıyı, kararlı ve planlı tutumuma olduğu kadar; çoğu Gaziemirli olan 300’e yakın çalışma arkadaşım ve ilçemiz yaşayanlarına da borçluyum. Şimdi bu borcu, Gaziemir’in tümünü kapsayacak biçimde hizmet ve proje üreterek ödeme zamanımın geldiğini düşünüyorum. Fikret Kar, bugüne kadar ne ise, o olmaya devam edecektir. Tek amacım ilçemi yıllar sonrasını öngörerek yeniden şekillendirmek, çağımızın gerekleri doğrultusunda niteliklerine hayat vermek ve yaşayanlarının ihtiyaçlarını karşılayarak, kalıcı ve doğru projelere imza atmaktır. Ana hedefim yolu geçenlerin gördüğü değil, görmeye gelenlerde iz bırakan bir Gaziemir yaratmaktır. Halkın kendi gücünün üstünde güç görmediği, mutlu olduğu; sorunlarına çözüm üretilirken, kentle ilgili kararlar alınırken sürece dahil edildiği bir Gaziemir’i kurmaya önderlik etmek istiyorum. Bu nedenle de Gaziemirlilere ‘sensiz olmaz’ diyorum. Çünkü halkın içinde olmadığı hiçbir iş ve proje başarı getirmez. Ortak akıl ve birlikte hareket etmek, sürdürülebilir başarıyı ve istenen sonucu getirir” dedi.

TUTAMAYACAĞIM SÖZ VERMEDİM
Konuşmasında Gaziemir’in potansiyelinden de bahseden Kar, yapacaklarını da anlattı. Kar, “Gaziemir, insan unsurunun yanı sıra; sanayi bölgesi, bulunduğu ulaşım koordinatları, kente ve bölgeye açılan ilk kapı niteliğindeki havalimanı, uluslararası fuar alanı, çevresindeki yeşil alanları, yoğun olarak aldığı aydın göçü ve Seydiköylülük kültürü ile pek çok değer taşıyor. Biliyorum ki meslek odaları, emek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ilçemizin tüm bu değerlerini kendi açılarından yıllardır inceliyor ve proje üretiyor. Bilmenizi istiyorum ki, önerilerin hayata geçirilmesi ve kaynak yaratılmasına önderlik etmek görevim olacaktır. Bugüne kadar tutamayacağım bir söz vermedim, verdiğim sözleri her zaman tuttum. Gaziemir’in yıllar sonraki konumunu görebilen, yapbozcu değil planlı, sağlam ve öngörülü işlere imza atan, gücünü halktan alan, kararını halkla veren, halkı; inancına, tercihlerine, yaşadığı yere göre ayırmayan, ben değil, biz diyen, ekipçi ve örtüsüz, hızlı ve kaliteli iş yapan, temel hizmetlerde farklılık yaratmış, kaynaklarını doğru kullanan, kaynak yaratan, projelerini bilime ve hukuka dayandıran işi, uzmanına teslim eden, çıkar hesaplarına pirim, rantçılara geçit vermeyen, yolsuzluğa ve yoksulluğa karşı mücadele eden,kentsel ve sosyal dönüşümü halkın yararına yapan, kentin havasını, suyunu, toprağını, yeşilini, her canlısını koruyan, kültürlerin buluşması, tarihin ve geleneklerin yaşaması için çalışan bir yerel yönetimi; hayata geçirmenin sözünü veriyorum” diye konuştu.
 
DERDİ DERDİM, CANLISI EMANETİM
Kar sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Gaziemir, yoğun genç ve emekli nüfusu, kadını, erkeği, engellisi, yaşlısı, işçisi, işsizi ile memleketin dört bir yanında olduğu gibi gelecek kaygısı duyuyor. Görüyoruz ki; her birinin, yaşadığı kentle ilgili sıkıntı ve beklentileri bu kaygıyla birleşiyor ve ortaya asıl olan acil ihtiyaçlar çıkıyor. Bir yerel yönetimin kentsel temel hizmetleri üretmenin yanı sıra halkın yaşamsal tüm sorunları ile ilgilenmesi, bunları çözmek için çalışması gerektiğini de düşünüyorum. Ve tüm bu işlerin kaynağında halk, denetiminde halk olmalı. Gaziemir’de; cumhuriyet kazanımlarına, hakkı olana sahip çıkan insanların çoğalması, her bir Gaziemirlinin ilçesine sahip çıkması umudumu ve bu gücün aşamayacağı bir engel, başaramayacağı iş olamayacağına inancımı tekrar etmek istiyorum. Farklı isimler adaylık için yola çıkıyor. Elbette bu demokratik bir hizmet yarışıdır. Gaziemir’i bir adım öteye taşıma yarışıdır. Her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi; Gaziemir’in her derdinin derdim, her sözünün sözüm, her bir taşının, her bir canlısının emanetim olduğunu hatırlatıyorum”
 
TEKİN: KUTLUYORUM…
Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Umut Tekin de, Kar’a başarılar diledi. Tekin, “CHP’nin aldığı bir karar ile süreç 8 Temmuz’da başladı. 2 Eylül’de son bulacak. Bu süreç iç yarış, tatlı rekabet sürecidir. Rekabete giren Firket Kar’ı kutluyorum. Yolunda başarılar diliyorum. İlçe olarak üzerimize düşeni yapmaya söz veriyoruz. 2014 yılının Mart ayında seçim sonrasında yeniden CHP iktidarı ile uyanacağımız bir gün olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.08.2013 18:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol