ESTER BULUT: BU ÜLKEDE ALEVİLER DE VAR...

Adı Çiğli Belediye Başkan adayları arasında geçen Alevi Bektaşi Federasyonu Delegesi Ester Bulut, Torbalı Alevi Bektaşi Derneği'nin toplantısına katıldı. Bulut, “ Alevi vatandaşlarımızın Torbalı’da çok daha etkin bir yönetimle seslerini duyurma çabalarını yürekten destekliyorum” dedi.

10 Mayıs 2013 Cuma 13:02
ESTER BULUT: BU ÜLKEDE ALEVİLER DE VAR...

 Geçtiğimiz günlerde yeni yönetimini belirleyen Torbalı Alevi Bektaşi Derneği üyeleri, önceki günde bir araya gelerek, hem 10 kişilik Danışma Kurulu’nu oluşturdular hem de faaliyetlere yönelik fikir alışverişinde bulundular. Dernek Başkanı Doğan Mercan, sadece Torbalı’da değil İzmir genelinde Alevi toplumunun gür sesi olmak için yola çıktıklarını söylerken Alevi Bektaşi Federasyonu Delegesi Ester Bulut da, “ Alevi vatandaşlarımızın Torbalı’da çok daha etkin bir yönetimle seslerini duyurma çabalarını yürekten destekliyorum” dedi.

Yaklaşık iki yüz dernek üyesi, yeni hizmet binasında buluştu. Buluşmaya Alevi Bektaşi Federasyonu Delegesi, önceki Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un eşi Ester Bulut da katıldı. Evlerde hazırlanan yiyeceklerin ikram edildiği buluşmada sohbetler yapıldı, birlikteliğin önemi dile getirildi. Torbalı’da alevi toplumunun sesi olabilecek böyle bir oluşuma baştan bu yana ihtiyaç duyulduğunu, şimdi yeni yönetimle birlikte bu hedefe çok daha emin adımlarla yürüyeceklerini belirten Dernek Başkanı Mercan, “ Alevi toplumunun sesi olmak istiyoruz. Sadece Torbalı’da değil İzmir genelindeki tüm Alevi vatandaşlarımızın gür sesi olmak için iş başına geldik. Biz kendimize ve projelerimize, yapabileceklerimize inanıyoruz. Alevi toplumunun gür sesi olacağız” dedi.



10 KİŞİLİK DANIŞMA KURULU…
“Yönetimi belirlerken her kesimden, bilgi, birikimi olan, işinin yanı sıra dernek çalışmaları ile de yakından ilgilenebilecek arkadaşlarla yola çıktık” diyen Mercan, “ Bu toplantıda 10 kişilik Danışma Kurulu üyelerimizi belirledik. Yani bir anlamda akil insanlarımızı da belirledik. Kendileri projelerimiz konusunda destek olmakla birlikte eksik kaldığımız durumlarda katkı sunacaklar. Ortak hareket etmeyi, ortak karar alıp, hedefe hep birlikte yürümeyi istiyoruz. Kapımız herkese açık. Alevi Bektaşi kültürünü gelecek nesillere aktarmak için çalışacağız” diye konuştu.
 ESTER BULUT: YÜREKTEN DESTEKLİYORUM…
Alevi Bektaşi Federasyonu Delegesi Ester Bulut da, dernek üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bulut, “ Aleviler barışçıl, insancıl, başkalarının hak ve hukukuna saygılı davranmakla hemen her dönem taktir görmüş, devlete karşı en küçük bir karşıtlık yapmak bir kenara her türlü vatandaşlık hukukunun gereklerini yerine getirerek de eşine az rastlanır bir sorumluluk örneği sergilemişlerdir. Buna karşı hangi hükümet gelirse gelsin Alevi vatandaşlarımızın sorunları, sıkıntıları giderilememiş tam tersi artmıştır. Bu yüzden buradaki Alevi vatandaşlarımızın seslerini çok daha etkin şekilde duyurabilmek adına attıkları bu adım önemlidir. Çabalarını yürekten destekliyorum” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.05.2013 13:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
songul kaplan 2013-08-05 21:22:19

Ester bulut bırakta bu işleri iyi olup iyi yapan yapsın bu işler sizin yapacağınız işler değil bu işler geleceği geçmişiyle iyi olan yapmalı bence size göre değil bence Ahmet Mehmet yada dağdaki bir çoban daha iyidir sanırım

Avatar
yüksel meriç 2013-05-10 17:31:30

alevilere bir adım gelen herkese bizler 3 adım yaklaşırız. bu anlamda ester hanımın samimiyetine de inanıyoruz. başarılar diliyorum

Avatar
ali ozdemir 2013-05-10 18:28:16

çiğlide kendisine avukat diyen başkan diyen adamı istemiyoruz. bu seçimde onu göndereceğiz. ester hanım yada başka biri kim gelirse gelsin bu adamdan daha iyidir.

Avatar
sinanoğuztürk 2013-12-28 19:31:59

doğandayı
büyükbaşkangbüeçmişolsun