ELDİVEN HAREKETİ ANKARA'DA...

“Eldivenler Sepete, Kadınlar Siyasete” sloganıyla İzmirli kadınların başlattığı ve kadınların siyasette daha çok yer almasını isteyen Eldiven Hareketi, topladıkları eldivenleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim etmek için Ankara’daydı.

02 Nisan 2011 Cumartesi 02:13
ELDİVEN HAREKETİ ANKARA'DA...

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehir dışında olması nedeniyle, Eldiven Hareketi üyesi kadınları CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı, partinin MYK Salonu’nda kabul etti.


Eldiven Hareketinin sözcüsü Avukat Bahriye Kalay Boduroğlu ve İzmir’in 30 ilçe temsilcisi kadın, 800’ye yakın eldiveni CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’e teslim ederek karşılığında 800 parti rozeti aldılar. Alınan rozetler eldiven sahibi kadınlara Eldiven Hareketi’nin sözcüsü Avukat Bahriye Kalay Boduroğlu tarafından takılacak.



Eldiven teslim töreninde konuşan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için CHP’ye 776 kadın adayın başvurduğunu söyleyerek, “CHP iktidarını kadınlar kuracaktır. Birleşmiş Milletler tarafından Kadın Dostu Şehir seçilen İzmir, her konuda olduğu gibi bu konuda da öncü olmuştur. Ben Eldiven Hareketi sözcüsü Avukat Bahriye Kalay Boduroğlu ve tüm kadınlarımızı yürekten kutluyorum” dedi.


Eldiven Hakereti sözcüsü Avukat Bahriye Kalay Boduroğlu, eldiven teslim töreni sırasında yaptığı konuşmada, hareketlerinin sadece bir kadın hareketi değil, İzmirli kadınların önderlik ettiği fakat kadın erkek her kesimin destek verdiği bir oluşum olduğunu söyledi. Avukat Boduroğlu, “İzmir’in Atatürkçü ve Cumhuriyetçi Kadınları ülkenin içinde bulunduğu durumun farkındadır. Böyle bir durumda mutfakta kalamazdık. Kadınlar olarak elimizdeki eldivenleri şimdilik çıkartıp, aydınlık ve çağdaş bir Türkiye için CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için alanlardayız. ” dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Asabi 2011-04-02 03:00:34

haydi kızlar meydanlara çıkın

Avatar
Asabi 2011-04-02 03:20:51

Daha bir partinin adını yazarken bu hatayı yapıyorsunuz.ayıp çok ayıp yani.O GHP değil CHP dir.