CHP'NİN PINAR'I EMEKLİNİN DE YANINDA

Eş zamanlı yaptıkları eylemlerle 2002-2006 yılları arasında verilmeyen maaş farklarının ödenmesini isteyen ve imza kampanyası başlatan emeklilere bir destek de CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş'dan geldi. Susmuş, " Emeklilerimizin hali ortada. Onları bu duruma düşürünler 12 Haziran'da sandığa gömülecekler." dedi.

07 Nisan 2011 Perşembe 01:27
CHP'NİN PINAR'I EMEKLİNİN DE YANINDA

Emekli-Sen üyeleri, bir çok kentte sokağa çıkarak, AKP hükümeti döneminde maaşlarda yapılan eksik ödemelerin karşılanmasını istedi. Emekli-Sen üyeleri, 15 gün sürece bir imza kampanyası başlattı. İzmir'de de eylemin adresi Karşıyaka'nın gözde alışveriş mekanı Çarşı oldu. DİSK'e bağlı Emekli-Sen Karşıyaka şubesi üyeleri, “Gasp edilen 2002-2006 yıllarının maaş farkları hakkımızı geri istiyoruz.”dedi.
Emekli-Sen üyeleri, 2002 yılından beri iktidarda olan AKP'nin uygulamalarının milyonlarca emekliyi mağdur etmeye devam ettiğini belirterek, parlamento çoğunluğuna dayanak çıkardığı birçok yasanın toplumun tüm kesimlerini sefalete sürüklediğini öne sürdü. Kazanılan mahkeme kararlarına rağmen SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin TÜFE alacaklarının ödenmediğini hatırlatan emekliler, Emekli Sandığı ek ödemelerinin aynı şekilde ödenmediğini söyledi.



SUSMUŞ: BUNUN HESABI SORULMALI

Kampanyaya imzasıyla destek olan CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş ise, " Emeklilerimizin hali perişan. Aldıkları ücret bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının bile altında. Aslında bu durum ülkemizin yüzde 80'lik kısmını da içeriyor. İnsanımız aç, perişan. 9 yıllık AKP iktidarında gelinen nokta maalesef sefalet, açlık, yoksulluk. Bu yüzden insanlarımıza sesleniyorum; 12 Haziran seçimi çok ama çok önemli. Bu vatandaşlık görevini mutlaka ama mutlaka yerine getirmeli, bugün yaşanılanların sorumlularından gereken hesap sorulmalıdır. İnanıyorum ki o gün milleti bu duruma düşürenler sandığa gömülecekler." diye konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Serap Eylemer 2011-04-10 16:08:09

Canım kardeşim başarılar diliyorum. Seni Seviyorum.