CHP KURULTAYINDA İZMİR TAM KADRO

CHP İzmir’deki kurultay delegeleri, Ankara’ya çıkarma yaptı. 48 delegeden sadece sekizi salona gelmedi. İl başkanı Bayır, katılımdan memnun olduklarını söyledi.

27 Şubat 2012 Pazartesi 11:03
CHP KURULTAYINDA İZMİR TAM KADRO

 CHP’de olaylı geçen kurultayda İzmir de kendini farkettirdi. Kurultay öncesi, muhalifler tarafından başlatılan imza kampanyasına, İzmir’deki 48 kurultay delegesinden altısı imza vermiş ve tüzüğün değiştirilmesini istemişti. Genel merkez ile muhaliflerin anlaşamaması nedeniyle, imza veren delegelerin bir çoğu salona gelmedi. Parti ile ilgili her konuda hassas davranan İzmir heyeti ise yoğun katılım ile göz doldurdu.

KİMLER KATILMADI?
48 kurultay delegesi bulunan İzmir’de; Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş, Karabağlar Belediye Meclis üyesi Kadir Sinan, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya ve PM eski üyesi Mehmet Süne ile birlikte, sağlık sorunları bulunan Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk, Bornova eski İlçe Başkanı Mehmet Türkmenoğlu ile kurultaya karşı tavır alan eski İl Başkanı Ekrem Bulgun kurultaya katılmadı. Olağanüstü kurultay için imza veren altı kişiden biri olan Karşıyaka eski İlçe Başkanı Ertam Özen ise salondaki yerini aldı.
Kurultayın ilk gününde İzmir'in en az fire veren illerin başında geldiğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir’in katılım konusunda da öncü olduğunu söyledi. Kurultaya tüm delegelerinin katılması gerektiğin belirten Bayır "En az fire veren illerin başındayız. Bu sayıyı bekliyorduk. Katılım tam olsaydı çok mutlu olurduk. Bu kente kendini borçlu hisseden herkes bu kurultaya tam destek vermeliydi. Yinede yoğun katılım ile İzmir’in farkını göstermiş olduk. Genel Başkanımıza her koşulda destek vereceğimizi bir ker daha gösterdik. İzmir öncü olmaya devam edecektir" dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol