CHP İZMİR'DEN ÖFKE YAĞDI

İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün Hürriyet Ege’de yayınlanan, “Bu operasyon Büyükşehir Belediyesi’ne, Aziz Kocaoğlu’na yapılan bir operasyon değil. AK Parti’ye yapılan bir operasyondur” sözleri tepki topladı.

21 Şubat 2012 Salı 10:51
CHP İZMİR'DEN ÖFKE YAĞDI

Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün dün Hürriyet Ege’de yayımlanan röportajdaki sözleri CHP’lileri kızdırdı. Şengül’ün, “Yargı bağımsız. Geçmişte de bizim belediyemiz olan yerlerde ciddi operasyonlar yapıldı. Soruşturmaya bakınca o kadar ciddi konularda o kadar basit hatalar yapılmış ki! Sanki bilerek yapılmış. Birileri böyle bir şey yaparak, kendi kendilerini ihbar edip, böyle gündeme gelmek için, böyle bir operasyon yapılıyor. Net, altını çizerek söylüyorum; bence bu operasyon İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Aziz Kocaoğlu’na yapılan bir operasyon değil. Ak Parti’ye İzmir’de yapılan bir operasyondur. İnsanlar yorumunu yaparken şuna göre yapsın: “Bu operasyonun kime faydası var? Kime fayda sağlıyor? Oradan olayın arka planını öğrensinler” sözleri tepki topladı.
CHP İl Başkanı Tacettin BAYIR:
Bayır “Bunları söylemek için niye bu kadar beklemiş” yorumunu getirirken, CHP milletvekilleri de operasyon ve davanın hem bürokratlara hem belediyeye hem de CHP’ye haksızlık olduğunu yineledi.
CHP milletvekilleri ne dedi?
Mehmet Ali Susam: Kimse mahkemelerde yargılanmak istemez
Bu kibar bir tanımla, iddia değil, yanlış bir değerlendirmedir. Hiç kimse kendisinin mahkemelere çıkmasını, yargılanmasını istemez. Böyle bir değerlendirmeyi yapmak için insani değerlerden uzak olmak lazım. Siyasetçi bir olaya komplo teorileri değil, çözüm getirmeli. Bu davalar nasıl açıldı? İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği müfettişlerle açıldı. Müfettişler raporlarını gönderdi. Soruşturma izni aldı, savcı da önüne gelen evraklara göre soruşturmayı yürüttü. Bu hükümet ve siyasetten ayrı mı? İktidarın bunların ortasında olduğu açıktır. Bu operasyonlarda bir kurumun çete iddiasıyla yargılanması sözkonusu. Bıraksınlar hukuk bu işi görsün. Zaten insanlar mağdur edilmiş. Bir milletvekilinin bu mağduriyetin üzerinden nemalanmasını, siyaset yapmasını doğru bulmuyorum.
Alaattin Yüksel: Kendilerini onlar da tutuklatsın o zaman
Madem öyle o zaman onlar da yapsın, kendilerini tutuklatsınlar. Kime ne yararı olabilir? Onlarca insan hapiste. İşkence gibi cezaevinde yatıyor. Bu olanlar açıkça Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını kilitlemeye çalışmak, iş yapamaz hale getirmektir. En çok da bunu Aydın Şengül kullanıyor. Bunun en büyük zararı geleceğe yönelik. Namuslu belediye başkanı ve bürokrat bulmakta güçlük çekersiniz. Bu operasyon büyük haksızlıktır. Hem bürokratlara hem Büyükşehir’e hem de CHP’ye... Böyle olduğuna inanıyorlarsa, gelsinler Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıralım, bitsin bu iş. Görüyoruz ki kendileri de operasyonun yanlışlığına inanıyor.
Mustafa Moroğlu: Bizim gibi savcıyı şikayet etsinler
Bu açıklama çok ilginç. Bu açıklamadan sonra söylenen sözlere uygun bir davranış göstermeleri gerekiyor. Birincisi; Başsavcı Durdu Kavak’ı bizim gibi şikayet edecekler. “Başsavcı CHP’yle işbirliği içinde, AKP’ye komplo kuruldu” diye... İkincisi; Her Cumartesi “Tutuklular serbest bırakılsın. İzmir adalet istiyor” etkinliği yapılıyor. Bu etkinlikte cumartesileri bizimle bir olmaları gerekiyor. Bu sözleri traji-komik buluyorum.
Rıza Türmen: Cezaevindekiler serbest kalınca konuşalım
Ortada bir gerçek var ki 50’ye yakın kişi cezaevinde tutuklu olarak bulunuyor. Neredeyse bir yıla yakındır cezaevindeler. O insanlar orada olduğu sürece AKP’ye zararı var demek yanlış. Amaç, yerel seçimler yaklaştıkça CHP’li belediyeleri iş yapamaz hale getirmek ve halkın gözünde itibarsızlaştırarak yok etmektir. Öyle gereksiz bir soruşturmadır ki, AKP’ye karşı göstermek, saptırmadır. Cezaevindekiler serbest kalsın, ondan sonra konuşalım kime faydası olduğunu.
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır: Niye o kadar beklemiş
O zaman kendisine şunu sormak lazım: Bunları söylemek için niye bu kadar beklemiş? Önce kendi lehlerinde olduğunu düşünüp sonra aleyhe dönduğunu görünce mi bu tür açıklamalar yapıyor? Ayrıca CHP’nin İzmir’de bu tür ayak oyunlarına ihtiyacı yoktur. İzmir’deki mevcut oyun bütün Türkiye tarafından bilinmektedir. Kendileri herhalde bu şekilde oy arttırılacağını düşünüyor ki böyle yorum yapıyor.

Hürriyet





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol