CHP İZMİR'DE KAFALAR KARIŞIK

CHP'liler Pazar ve Pazartesi günü yapılacak tüzük kurultaylarına kilitlendi. CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav ile CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Kurultaya gitmeyeceğiz" mesajı delege üzerinde etkisini gösterdi.

23 Şubat 2012 Perşembe 18:33
CHP İZMİR'DE KAFALAR KARIŞIK

 Yeniasır’ın haberine göre, Birçok delege ilk günkü kurultaya katılmayacak ancak Pazartesi günü kongre salonunda yerini alacak. Sav'a yakınlığı ile bilinen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün de yakın çevresine, "Pazar günkü kurultaya gitmeyeceğim" diyerek ekibine gerekli mesajı verdiği konuşuluyor. Sav'a yakın olan delegelerin hepsi olmasa da bir bölümü ilk gün Ankara'da olmayacak. Ekip imzaları sonucu toplanacak ikinci kurultaya ise tam kadro katılacak.

BAŞKANLAR NE YAPACAK?
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da, "Bu tüzük kurultayı içime sinmiyor. Ben gitmeyeceğim" diyerek dolaylı da olsa kendisine yakın olan delegelere "kurultaya gitmeyin" mesajının ne kadar etkili olacağı tartışma konusu. Baykal'ın kurmayları, kulislerde "İzmir'deki kurultay delegelerinin 48'inin 29'u belediye başkanı. Deniz Bey, tüzük kurultayı konusundaki tavrını net bir şekilde ifade etti. Bakalım o koltuklarda oturmalarını Deniz Bey'e borçlu olan belediye başkanları ahde vefalarını gösterecekler mi?" diye yorum yapıyor. Savcılar da bu sorunun cevabını yakından takip ediyor. Onlar da birbirlerine "Acaba belediye başkanları kurultaya gidecek mi?" diye soruyor. Dün çok sayıda belediye başkanıyla görüştüm. Bazıları net bir şekilde, "Tabii ki kurultayda olacağım" derken bazılarının kafasının karışık olduğu da bir gerçek. Sav ve Baykal ekipleri 1200 delegenin en azından 450-500'ünün kongre salonuna gitmeyeceğinden emin olduğu da kulislerde konuşulanlar arasında yer alıyor.
CHP'de kurultay tartışmaları yaşanırken diğer yandan ilçe delegelerinin seçimlerinde yaşanan olaylar da gündemdeki yerini koruyor. Yaşamını yitirmiş bir partilinin delege listesine yazıldığı ve oy kullandırıldığı ortaya çıkınca iptal edilen ve geçtiğimiz hafta tekrarlanan Çiğli'nin Sasalı mahallesi delege seçimlerinin geçerli olup olmadığı konusu önceki günkü il yönetim kurulu toplantısında görüşüldü.
İL YÖNETİMİ TOZ DUMAN!
Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç'ın, "Seçimlerde gerekli fiziki koşullar oluşmadı. İptal edelim" önerisine Vezir Aslan'ın sert tepki gösterdiği öğrenildi. Hatta, alınan bilgiye göre, ikilinin alevli tartışma sonrasında ayağa kalkması toplantıya ara verilmesine bile neden oldu.
Aslan'ın toplantıda İl Başkanı Tacettin Bayır'ı örgüte sahip çıkmamakla suçlaması da oldukça ilginç. Aslında burada daha ilginç olan bir olayı size aktarayım. İl yönetim kurulu toplantısının yapıldığı sırada diğer toplantı salonunda akademisyenlerden oluşan Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyeleri çalışmalarını gözden geçirmek üzere bir araya gelmişler. Ancak il yönetim kurulu toplantısında yaşanan bağırış ve çağırışlar platform üyelerini o kadar çok şaşırtmış ki bir ara toplantıyı kesip hemen yan odada yaşanan tartışmaya kulak vermişler. Hatta platform üyeleri, "Yaşanan kavga nedeniyle toplantımızı tam istediğimiz gibi yapamadık" diyorlarmış.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol