BOŞNAKLARIN ADAYI 'HÜSEYİN ASLAN'

İzmirli Boşnaklar, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı 2014 Mart seçimlerinde aday olmaya çağırdı.

05 Nisan 2013 Cuma 14:02
BOŞNAKLARIN ADAYI 'HÜSEYİN ASLAN'

 Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Mart 2014 yerel seçimlerinin ülkenin rotasının belirlenmesi açısından hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek, “ İzmirliler de artık modern binalarda oturmak, temiz su, medeni ulaşım imkanlarına kavuşmak istiyor. Yeşil bir kent ve çocuğuna iş istiyor. Dolayısıyla İzmir’de yapılacak çok iş var. Bu sorunları çözmek zor değil. İzmirli iyi bir karar vermeli” dedi.


Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Balkan, Boşnak, Kültür, Dostluk, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Çoğunluğu kadın  yüzü aşkın Boşnak, davetlerini kabul ederek, kendilerini ziyaret eden Aslan’a büyük ilgi gösterdi. Dernek üyesi kadınlar, Ege-Koop Genel Başkanı’na, kendi hazırladıkları Boşnak Böreği ve mantısı ikram etti.
ASLAN: İZMİR DOSTLUK, KARDEŞLİK VE SEVGİ KENTİ…
Aslan, İzmir’in dili, dini, rengi ne olursa olsun herkesi kucaklayan ve bütünleştirmeyi başaran bir kent olduğunu söyledi. İzmir’in dostluk, kardeşlik ve sevgi kenti olduğunu belirten Aslan, “ İzmirlilik bilinci bu kentte yaşayan 4 milyon insanı kuşatıyor. Hepimiz bu kentte yaşıyoruz ve bu kenti seviyoruz. İzmirli Boşnaklar Derneği’nin çalışmalarını da yakından takip ediyorum. Gerçekten özellikle son dönemde çok güzel faaliyetlerde bulunuyorsunuz. Tüm göçmenleri bir araya getirecek Balkan Platformu ve Balkan Müzesi gibi her iki çalışmanızda da yanınızdayım. Bunlar çok güzel ve desteklenmesi gereken projeler.” dedi.




“SEÇİMDE ADAYLARI İYİ ARAŞTIRIN…”
Yerel seçimlerin hem İzmir, hem de Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Aslan, “ Bir defa bu seçimlerden sonra Türkiye’nin yeni rotası çizilecek. Yönetim şeklimizden yeni anayasaya kadar pek çok konu daha somut şekilde ele alınacak. İzmir’de de yapılacak çok iş var. Bir defa İzmir’in elden geçirilmesi gerekiyor. İzmirlilerin sorunlarının çözülmesi gerekiyor. İzmirliler artık temiz su içmek istiyor, medeni ulaşım imkanlarına kavuşmak istiyor, yeşil bir kent istiyor, sağlıksız yapıların dönüştürülmesini istiyor. Aslında bütün bunların hepsi yapılabilir bir kent İzmir. Allah müthiş güzellikler, zenginlikler vermiş. Bunun değerini bir anlasak, bu potansiyeli değerlendirmeye çalışsak, inanın İzmir  dünyanın en gözde ve önemli kentlerinden biri olur. İşte bunun için seçimlerde başkan adaylarını, meclis üyelerini iyi araştırın. Çünkü biz beş yıl için seçiyoruz, ancak onlar bizim on yılımızı planlıyor ya da planlayamıyorlar. Her iki halde de cezasını biz çekiyoruz” şeklinde konuştu. Ege-Koop’un halkın kuruluşu olduğunu da kaydeden Aslan, Ege-Koop Proje Merkezi’nin çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, bundan sonra açıklayacakları sosyal içerikli projelerinin de büyük beğeni kazanacağını ifade etti.




YAVUZ: BİZİM ADAYIMIZ HÜSEYİN ASLAN…
İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz ise, Aslan’ı İzmir’i yönetmeye dair sorumluluk almaya çağırdı. “Balkan göçmenleri sizinle. Seçimde aday olmanızı istiyoruz” diyen Yavuz, “ İzmir’e 30 bini aşkın konut hediye eden, 100 bin insanı mutlu yuvaya kavuşturan, vizyonuna hayran olduğumuz Sayın Hüseyin Aslan’ın artık önümüzdeki seçimde gereğinin yapmasını istiyoruz. Kendisi de Balkan kökenli olan Ege-Koop Başkanımız sayesinde, Balkan insanının çalışkanlığının İzmir’e damga vurmasını istiyoruz” dedi. Ziyarette Aslan’a “ İzmir’e kattığı değer ve gerçekleştirdiği projeler’ dolayısıyla plaket de taktim edildi.



yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol