BALBAY'A PANKARTLI DESTEK...

Balbay'ın özgürlüğüne kavuşması için ilçedeki çarşıya dev bir pankart astı.

28 Haziran 2011 Salı 18:28
BALBAY'A PANKARTLI DESTEK...

 CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Örgütü, İzmir İkinci Bölge'den milletvekili seçilen ancak tahliye talebi reddedilen Ergenekon Davası sanığı Mustafa Balbay'ın özgürlüğüne kavuşması için ilçedeki çarşıya dev bir pankart astı.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın talimatıyla, Karşıyaka Çarşısı'na, üzerinde Mustafa Balbay'ın fotoğrafının bulunduğu, "Karşıyaka halkı; İnanıyorum ki her türlü baskı ve zulüm, demokrasiye olan inancımızla bir gün yok olacak. Özgür günlerde kucaklaşmak dileği ile Mustafa Balbay. Haydi Karşıyaka milletvekiline sahip çık" yazılı pankart asıldı.

Balbay'ın, Karşıyaka'nın da içinde bulunduğu İzmir İkinci Bölge'den milletvekili seçildiğini hatırlatan Başkan Adnan Alabay, "Amacımız, Balbay'ın özgürlüğüne bir an önce kavuşması. Türk milleti seçimlerde iradesini ortaya koyarak, 135 bin oy vererek, Balbay'ın içeride değil, Meclis'te partisini ve halkını temsil etmesini istiyor. Bugün önemli bir gün. Balbay'ın Meclis'te bizleri temsil etmesi için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Kendisini Meclis'te görmek istiyoruz. Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi, ülkemizde demokrasi ve özgürlüğü istiyoruz. Karşıyaka halkı gereğini yapmıştır, Sayın Balbay'ı Meclis'te görmek istiyor" dedi.

ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTUĞU GÜN KALKACAK

Pankartın, Mustafa Balbay'ın özgürlüğüne kavuşuncaya kadar asılı kalacağını kaydeden Alabay, "Bu pankart, 44 metrekare bir alanı kaplıyor. Çoğaltıp ilçenin en işlek yerlerine benzerlerini koyacağız. Balbay, özgürlüğüne kavuştuğu gün de kaldıracağız. Bu pankartı, gece saat 01.00 sıralarında alkışlarla astık. Tüm halk bizi tebrik etti, olumlu ve çok güzel tepkiler aldık" diye konuştu.

Karşıyaka sakinleri de, Mustafa Balbay hakkında şu ana kadar verilen mahkeme kararlarına tepki göstererek, onu bir an önce yanlarında, Meclis'te görmek istediklerini söyledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol