ARITMAN: CHP ÜÇÜNCÜ PARTİ OLUR

CHP’nin milletvekili listesi parti içinde krize sebep oldu. Özellikle partinin güçlü olduğu İzmir’de, mevcut milletvekillerinden yedisi liste dışı kaldı.

12 Nisan 2011 Salı 13:15
ARITMAN: CHP ÜÇÜNCÜ PARTİ OLUR

Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten’in yanısıra Ahmet Ersin, Bülent Baratalı, Canan Arıtman, Harun Öztürk ve Selçuk Ayhan gibi isimlerin üstü çizildi. CHP’de yeni dönem olarak nitelendirilen uygulamaya, aday gösterilmeyen milletvekilleri sert tepki gösterdi.
Listelerin belli olduğu saatlerde eleştirilerini ortaya koyan Milletvekili Canan Arıtman, tepkilerinin dozunu arttırarak sürdürdü. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen Arıtman, listelerin "yenilik" düşüncesi değil, parti içindeki "tasfiye" operasyonunun göstergesi olduğunu kaydetti. CHP’nin iktidar hedefinin ortadan kalktığını savunan Arıtman, “Ne yazık ki bu yaşananlar, parti içi değişim değil. Parti tabanı olmayan insanların listeye alındığını görüyoruz. İktidar hedefi gözetilerek yapılmış bir liste değil. Yanlış bir yapılandırma içine girildi. Bu listelerle CHP, Meclis'e üçüncü parti olarak girer. Partimizin bu dönem mutlaka iktidara gelmesi gerekiyordu ama ne yazık ki buna dönük bir liste hazırlanmadı. Bireysel hiçbir sıkıntı yok, koltukların geçici olduğunu bilen biriyim.” dedi.

KARATAŞ: İŞGAL KUVVET OLARAK OLARAK CHP’Yİ ELE GEÇİRMİŞLER
CHP’de açıklanan listelere, eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş’tan ise ilginç bir eleştiri geldi. Genel merkezin. iktidar hedefi yerine kendi adamlarını aday gösterme anlayışıyla liste hazırladığını öne süren Karataş, “CHP örgütlerini dışlayan, kendi kendilerini seçen bir yönetimin yaptığı listeleri görüyoruz. Örgütler dışlanmış, parti tabanı yok sayılmıştır. Bunlar zaten CHP örgütleri yerine, 'gönüllüler' diye başka örgütler kurmuşlardı. Adayların ortaya çıkmasıyla artık CHP örgütleri tamamen eksen kaymasına uğradı. Kendilerini mutlu etmek için bir liste yapmışlar, partiyi, halkı, cumhuriyet değerlerini düşünerek değil. Seçim kazanmak, iktidar olmak akıllarının ucundan geçmemiş. Bu adaylar CHP’nin ilkelerini, cumhuriyet değerlerini en kısa zamanda unutmaya, reddetmeye hazır duruyor. İşgal kuvvet olarak CHP’yi ele geçirmişlerdir. Cumhuriyet değerleri tehlikeye girdi.” şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol