AK PARTİ'Lİ ADAYLARIN TEMAYÜL HEYECANI

AK Parti’den milletvekili aday adayı olanlar, önümüzdeki pazar günü temayül yoklamasında ter dökecek.

18 Mart 2011 Cuma 18:13
AK PARTİ'Lİ ADAYLARIN TEMAYÜL HEYECANI

AK Parti il teşkilatlarına yapılan aday adaylık başvuruları, 14 Mart 2011 Pazartesi saat 17.00'de sona erdi. 12 Haziran'daki genel seçimde İzmir 1. bölgeden 18'i kadın 86, 2. bölgeden 15'i kadın 68 aday adayı çıktı. AK Parti'den milletvekili olmak isteyen 33'ü kadın 154 kişi arasında çok sayıda tanınmış isim de bulunuyor. Milletvekilleri Erdal Kalkan, İsmail Katmerci, Taha Aksoy, Nükhet Hotar, İbrahim Hasgür, Mehmet Tekelioğlu ve Tuğrul Yemişçi, Meclis'e tekrar girebilmek için aday adaylıklarını açıkladı. Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise aday adayı olmadı.
Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk’un oğlu, Kavuklar Otomotiv Grup Direktörü Mehmet Kavuk da aday adayı. İktidar partisinden milletvekili olmak isteyenler arasında iş dünyasının tanınmış simalarından Socar&Turcas Enerji Grup Şirketleri Başkanı ve PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, AKÇA Holding CEO’su Cemal İpekoğlu, Ayakdaş Ayakkabı’nın sahibi Ahmet Ayakdaş, uluslararası para ve sermaye piyasaları uzmanı Bilal Doğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi eski Başkanı Cemal Öztürk ve İzmir Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Necip Kalkan’da aday adayları arasında yer aldı.
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Velioğlu, Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Sıddık Topaloğlu, İzmir’e gelip milletvekilliği için başvurdu. Memur Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak da aday adaylığı için AK Parti’yi tercih etti. Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nda müdür olarak uzun süre görev yaptıktan sonra emekli olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Eser, Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, AK Parti İzmir eski il başkanları Ömür Kabak, Ali Aşlık ve Aydın Şengül, eski milletvekili Tevfik Ensari ve Çiğli eski Belediye Başkanı Galip Öztürk, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Akın gibi isimler de aday adaylığına başvurdu. Refahyol hükümetinin bakanı Sabri Tekir de İzmir’de 2. bölgeden milletvekili aday adayı oldu.
AK Parti İzmir eski İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, eski İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Dağ, eski Karabağlar İlçe Başkanı Osman Sakman, eski Konak İlçe Başkanı Latif Özkan ve eski Bergama İlçe Başkanı Hasan Şahin de yarışa katılanlar arasında yer aldı.
AK Parti’den milletvekili aday adayı olanlar, önümüzdeki pazar günü temayül yoklamasında ter dökecek. Teşkilatlardan yaklaşık 5 bin kişi, Kaya Termal Otel’de sandık başına gidecek. 1. bölge için 14, 2.bölge için 16 sandık kurulacak. Partililer, kayıtlı oldukları ilçenin adının yazıldığı sandıkta oy kullanacak ve aday adayı listesinden 13 ismi işaretleyecek. 12 veya 14 isim işaretleyenlerle liste haricinde isim yazanların oyu geçersiz sayılacak. Sandık başlarında ana kademe, gençlik ve kadın kollarından birer gözlemci bulunacak. Ayrıca bir genel başkan yardımcısı da gözlemci olarak İzmir’e gelecek. Oy kullanma işlemi, saat 10.00’da başlayıp 16.00’da sona erecek.
Teşkilatın nabzını ölçmek için temayül yoklamasına gittiklerini belirten AK Parti İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Özgür Hızal, oy kullanacak partilileri pazar günü sandık başına beklediklerini açıkladı. İl, ilçe başkanları ve yönetimleri, il disiplin ve hakem heyeti yöneticileri, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları, belde yönetimleri, mahalle ve köy temsilcilerinin oy kullanacağını hatırlatan Hızal, genel merkezden AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin'le birlikte dört komisyon üyesininse temayül yoklamasını takip edeceğini açıkladı.
2002 ve 2007’deki seçimlerden farklı olarak temayül yoklamasının ardından açılacak sandıkların sayım döküm işlerinin İzmir’de yapılacağını vurgulaan Özgür Hızal, sonuçların da aynı gün kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Daha önce temayül yoklamasının sonucunu açıklamayan AK Parti, bu defa farklı bir yöntem uygulayarak hem kırgınlıkları ortadan kaldırmayı hem de insanların güvenini kazanmayı amaçlıyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol