AK PARTİ İZMİR'DE 'BİLAL DOĞAN' DEDİ

AK Parti'nin İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Balıkesir ve Çanakkale'de milletvekili aday adayları arasında yaptığı temayül yoklaması, seçim provası şeklinde geçti. Yoklamada sürpriz isimler öne çıktı.

21 Mart 2011 Pazartesi 18:52
AK PARTİ İZMİR'DE 'BİLAL DOĞAN' DEDİ

 İzmir’de 1. bölgede Bilal Doğan, 2. bölgede Mehmet Bayındır en çok oyu alanlar oldu. İl Başkanı Ömer Cihat Akay, çok sayıda adayın yaşırmasını, “AK Parti kazandı." şeklinde değerlendirdi.
Teşkilatlardan büyük ilgi gören temayül yoklamalarında, 2007 yılının aksine oylar sandık başında sayıldı. İzmir’de 147 milletvekili aday adayı oylandı. Genel merkezin aday belirleme sürecinde herhangi bir bağlayıcılığı bulunmayan temayül yoklamasında, teşkilattan gelen isimlerin önde olması dikkat çekti. İzmir 1. bölgede ilk sırayı eski İl Başkan Yardımcısı Doğan, ikinciliği Konak eski İlçe Başkanı Fevzi Bayram, üçüncülüğü Karabağlar Belediye başkan adayı Sıddık Topaloğlu elde etti. 2. bölgede birinci sırayı, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı'dan istifa eden Mehmet Bayındır kazandı. Bayındır, bin 885 kişiden bin 392'sinin oyu aldı. Bu bölgede İl Gençlik Kolları eski Başkanı Hamza Dağ ikinci, eski İl Başkanı Ömür Kabak ise üçüncü oldu.
Aydın'daki temayül yoklamasında Cengiz Altıntaş, Gültekin Kılınç ve Mustafa Savaş, delegelerden en çok oyu alan isimler oldu. Denizli’de, aday adayı olmak için belediye başkanlığından istifa eden Nihat Zeybekci birinci çıktı. Eski İl Başkanı Şahin Tin ikinci, eski İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir üçüncü oldu. Muğla’daki yoklamada en çokoyu, eski Vali Yardımcısı Mestan Yayman aldı. Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı Ali Boğa ikinci, işadamı Mustafa Er üçüncü oldu. Uşak’ta AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu'nun da gözlemci olarak katıldığı yoklamada Av. Mehmet Altay, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'ndan istifa eden Hazim Sesli ve Uşak Devlet Hastanesi eski Başhekimi İsmail Güneş ilk üç sırayı paylaştı. Manisa'daki temayül yoklamasında Av. Ahmet Sofuoğlu ilk sırada yer aldı. Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu ikinci, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın başdanışmanlığını yapan Mehmet Büker üçüncü oldu. Son gün aday adayı olan BBP eski Genel Başkan yardımcılarından Selçuk Özdağ ise 340 oy aldı. Balıkesir AK Parti İl Başkanlığı, 66 milletvekili aday adayı için temayül yoklaması yaptı. İl üç sırayı Mehmet Akif Okur, İsmail Avcu ve Ali Aydınlıoğlu paylaştı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol