AK KADINLARDAN ANLAMLI ZİYARET

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı 'Beyaz Baston Körler Haftası' nedeniyle Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan’ı ziyaret etti.

10 Ocak 2012 Salı 12:02
AK KADINLARDAN ANLAMLI ZİYARET

 AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı 'Beyaz Baston Körler Haftası' nedeniyle Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan’ı ziyaret etti. İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ve kadın kolları teşkilat mensuplarının yer aldığı ziyarette Kızılırmak, AK Parti hükümeti döneminde engelli vatandaşların topluma kazandırılması için yapılan çalışmaların hızlandığını bildirdi.

Başkan Arıkan’ın engellilerle ilgili sıkıntılarını dinleyen Kızılırmak, yerel yönetimlerin engellilerle ilgili fiziksel şartları oluşturmada yetersiz olduğunu vurguladı. Kızılırmak,  “Yerel yönetimlerin asli görevleri arasında, engellilere hizmet en önemli sırayı almalıdır. Olması gerekenden çok dar, yüksek ve rampasız kaldırımlar, bozuk yüzeyli yaya yolları, standarda uygun ölçü ve nitelikte yapılmayan rampalar engellilerimizin sosyal hayatta yaşadığı en büyük sıkıntıları teşkil ediyor.  Bu nedenle fiziksel düzenlemeler açısından, yaşam çevrelerindeki fiziksel engellerin kaldırılması ve yeni yapılacak çevrelerin engelsiz tasarlanması, tüm engellilerimizin sosyal yaşama katılması açısından büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan ise 2012 yılında 20 bin boş engelli kadrosuna atama yapılacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Arıkan ayrıca İstanbul ve Ankara Baroları bünyesinde yer alan “Engelli Hakları Biriminin” İzmir Barosunda da oluşturulması gerektiğini söyledi. Arıkan,” Bu konudaki beklentimizi gerekli birimlere taşıyacağız” dedi.


tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol