banner832
Öne Çıkanlar Milletvekili tokat attı BDP Milletvekili Sebahat Tuncel Erdal Beşikçioğlu Ülkü ocağı Liderlerim form grafiği

YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKTI...

Kabuğuna çekilen oyuncu Uğurtan Sayıner, yıllar sonra görüntülendi.

YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKTI...

 Fenomen dizi Bizimkiler’de canlandırdığı ‘Cemil’ karakteriyle 90’lı yıllara damga vuran ancak son yıllarda kabuğuna çekilen oyuncu Uğurtan Sayıner, önceki gün Levent’teydi. Yaklaşık 6 yıldır İzmir’de yaşadığını belirten sanatçı, tiyatroya devam ettiğini söyledi. “Namerde muhtaç değilim” diyen Sayıner, “Günümüz sanatçılarının derdi para olmuş” diye dert yandı.






UĞURTAN SAYINER KİMDİR?
Uğurtan Sayıner, 1944 Samsun doğumlu. 
İktisat fakültesi mezunu olan oyuncu, 1962 yılında sanat hayatına tiyatro ile başladı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen - Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare, ve Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı. Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, Bizimkiler dizisinde canlandırdığı "Sarhoş Cemil" karakteriyle zirveye çıktı. Bir dönem bir cafe - bar işleten sanatçı, İzmit depremi mağduru ünlü kişi olarak da tanındı.
 
Filmografisi:
 
Kabaktanmı Dudaktanmı - 2012
Yağmurdan Sonra - 2010
İki Koca Adam - 2007
Kızarmış Ekmek Demli Çay - 2006
Sevda Tepesi - 2005
Bir Kurşun İkimize Yeter - 2005
Falımda Bir Kız Var - 2004
Yazlıkçılar - 1993
Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
Bizimkiler - 1989
El Kızı - 1989
Biri Ve Diğerleri - 1987
Perihan Abla - 1986
İstanbul 1979 - 1979

yuzdeyuzhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.