'UCUBE' PROGRAM YAYINDAN KALKIYOR!

Vatandaşın ve tv eleştirmenlerinin tepkisini çeken “Dünya Güzellerim” isimli tv programının RTÜK'ün talebiyle yayından kaldırılacağı iddia edildi.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 01:29
'UCUBE' PROGRAM YAYINDAN KALKIYOR!

Medyaradar'ın haberine göre, RTÜK yöneticileri ve Show TV yöneticilerinin yüz yüze yaptıkları toplantıda “Dünya Güzellerim” isimli programın yayından kaldırılmasını istedi. Show TV tarafı "Elimizde zaten çekilmiş 5 bölüm kaldı. Bunları da yayınlayıp tamamen bitirelim ve bir daha böyle yapımlara kanalımızda yer vermeyeceğiz" sözünü verince uzlaşmaya varıldı.Böylece Bülent Ersoy'un programının yayından kaldırılması kesinleşmiş oldu.Bülent Ersoy, Banu Alkan, Safiye Soyman ve Burcu Esmersoy'un yer aldığı Dünya Güzellerim programındaki diyaloglar zaman zaman rahatsızlıklar yaratmış ve RTÜK'ün gündemine taşınmıştı.RTÜK, geçtiğimiz günlerde Bülent Ersoy ile Banu Alkan arasındaki diyaloglar nedeniyle Show TV'ye 450 bin TL. para cezası vermişti. 

Öte yandan Tv eleştirmeni Yüksel Aytuğ, özel bir televizyonda yayınlanan “Dünya güzellerim” isimli programa çok sert tepki göstermişti. Aytuğ, köşe yazısında o programı yerden yere vurmuştu. Programı “ucubelik” olarak tanımlayan Aytuğ, programdaki tartışmaları “mahalle paçozluğu” olarak tanımlamış ve şunları söylemişti:
"Program, ismini Bülent Ersoy'un sahnede sık sık kullandığı 'Dünyeaaaa güzellerimmm' sözünden alıyor. Buradan da anlaşıldığı gibi assolist Bülent Ersoy, diğerleri uvertür... İlk bölüm büyük sansasyon yaratsın diye de Bülent Hanım'ı salmışlar burnu Kaf dağlarındaki Banu Alkan'ın üzerine... Hindistan'daki otelin lobisinde öyle düzeysiz bir ağız dalaşına girdiler ki; mahalle paçozlarının hamamdaki göbek taşında saç saça baş başa yoluşmaları, onların yanında 'akademik konferans' kalır.Bu sütunlara taşımakta güçlük çektiğim kavganın içinde hangi sözler yoktu ki! Bülent Ersoy, Banu Alkan'a "Sen psikopatsın, üstelik hadsizsin" diye yüklendi. "Hasta insan öyle her şeyi löp löp götürmez" deyince Banu Alkan ilginç bir ispat yöntemi kullandı:"Ay valla ishalimin fotoğrafını çektim, sen inanmazsın diye..." Kavganın dozunun giderek arttığı dakikalarda ise Bülent Ersoy son bombayı patlattı: "Altıma yapan ben değilim. Odana girilmiyormuş b.k kokusundan..."Dedim ya, aslında bu kadar kelime israf edeceğimi bile düşünmemiştim.Ama kanıma çok dokundu. Ne mi? Türkiye'de insanları eğlendirmenin en kestirme yolu olarak 'televizyon şovu' adı altında ünlülerin birbirlerine hakaretler yağdırıp aşağılamalarının 'programlanması'.Peki program izlendi mi?Bal gibi de izlendi. Peki bunun adı televizyonculuk mudur? Gerçek işi yıldızlığı olan çıplak kadınların yaptığı çamur güreşi ne kadar olimpik spor ise bu da o kadar televizyon programıdır.Bir de neye üzüldüm biliyor musunuz? Programın ana sponsorunun, çocuklarımızı üniversite sınavlarına hazırlayan kitapları basan bir yayınevi olmasına...”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol