TÜRK ERKEKLERİ CEZBEDİCİ VE ÇEKİCİ...

Ekonomik kriz sonrası ‘iflasın eşiğine’ gelen komşunun en güzel kızları için Türkiye kurtuluş oldu.

10 Ekim 2011 Pazartesi 18:50
TÜRK ERKEKLERİ CEZBEDİCİ VE ÇEKİCİ...

 Yunanistan’da sektör ‘batınca’ bir çok manken, Türkiye’deki podyumlara transfer oldu. Yunan manken Dandi, durumu şöyle özetledi: “Türkler hem çok dostane hem de katalog çekimi için 800-1200 dolar ödüyor. Yunanistan’da bu miktar imkânsız.” 

YUNANİSTAN’daki ekonomik kriz nedeniyle, üniversite öğretim üyeleri ve işadamlarından sonra mankenler de Türkiye’yi tercih ediyor. Birkaç yıl öncesine kadar Neshan Mülazım ve Tuğçe Kazaz gibi Türk mankenler Atina’da podyuma çıkardı. Artık Yunan mankenler Türkiye ve hatta KKTC podyumlarında boy gösteriyorlar. İstanbul ’u kapı komşusu yapan 20 yaşındaki manken Denia Agalianu, “Türkiye’de iş bulma şansım daha yüksek. Yunanistan’da kriz nedeniyle tasarımcılar defilelerini azalttı. Oynayabileceğimiz reklam filmleri de çok sınırlı. Türkiye benim için iyi bir çözüm” dedi. 

‘Türk erkeği cezbedici’
Türkiye’ye yerleşmesi teklifi aldığını ancak reddettiğini söyleyen Agalianu “Sürekli İstanbul’a gidiyorum. Türkçe de öğreniyorum. Manken ajansları Yunan kızları, Rus veya Breazilyalı kızlara tercih ediyorlar” diye konuştu. Agalianu, Yunan Star televizyonuna açıklamasında, Türk erkekleri için de, “Yunan erkeklerden daha yakışıklı değiller. Buna karşı Türk erkekleri kadını daha fazla cezbediyor” dedi.
Bir başka Yunan manken olan 23 yaşındaki Ioanna Dendi de iki yıldır İstanbul’da podyumlara çıkıyor. “Moda artık Yunanistan için lüks” diyen Dendi, Yunanistan’da bir iş yaptıklarında ödeme için üç ay beklediklerini, Türkiye’de ise podyumdan indiğinde parasını aldığını söyledi. Dendi, “Katalog çekimi için Türkler 800-1200 dolar ödüyor. Yunanistan’da bu miktar imkânsız. Türkler de çok dostane davranıyor” dedi.

Türkiye geniş pazar

Katia Dede de, ekim sonunda ikinci kez İstanbul’a gidecek mankenlerden. 23 yaşındaki Yunan manken, “Türkiye garanti bir pazar. Türk tasarımcılar, moda sektöründe büyük ilerleme kaydetti” diye konuştu. Andreani Tsafu da Türkiye’de çalışmaktan çok memnun Yunan mankenlerden. Etnos gazetesine konuşan Platinum Ajansı sorumlusu Didem Gümüş ise Yunan mankenlerin dinamik şekilde Türk piyasasına girdiklerini, katalog çekimleri ve dergilere poz vermekle yetinmeyip, artık reklam filmlerinde de göründüklerini söyledi. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol