'LEVENT KIRCA'YI SEVMİYORUM AMA...'

Ünlü sanatçı Hülya Avşar, Levent Kırca'nın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt vererek, "Onu sevmiyorum ama saygı duyuyorum" dedi.

19 Eylül 2012 Çarşamba 14:21
'LEVENT KIRCA'YI SEVMİYORUM AMA...'

 AKSAV ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6- 12 Ekim tarihleri arasında 49’uncusu düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığına seçilen Hülya Avşar, Levent Kırca’nın jürilikten çekilmesine ve kendisine eleştirilerde bulunmasına yanıt verdi. Avşar: “Valla bizim aldığımız terbiyede Büyüklerimize, küçüklerimize sevgi saygı vardır. Benim bildiğim Türk toplumunda Bir erkek bir bayana konuşurken çok dikkatli olmalıdır diye bilirim. Biz böyle terbiye aldık. Dolayısıyla evet bu tutumundan dolayı sevmiyorum onu ama saygı duyuyorum. Yani saygı duyuyorum ama sevmiyorum. Sevmeyeceğim de. Ben babamın yanında ayak ayak üstüne atmıyordum. Değil ki Levent Kırca’ya burada cevap vereyim” diye konuştu.

Avşar bir soru üzerine çok eleştirilemesini başarılı olmasına bağladığını ifade etti. Bir gazetecinin, ‘sinema oyuncususunuz ama son dönemlerde pek sinema filmi yapmadınız’ sorusunu yanıtlayan Avşar, "Bu neyi değiştirir. Geçen sene 72’inci Koğuşu yaptım ama kimse konuşmadı. Gerçekten yaratıcı senaristimiz olmadığı gibi 40’ı geçtikten sonra Türk sinemasında rol çok kısıtlanıyor. Senaryoları genişletemiyoruz. Halbuki dünyada 40’ı geçtikten sonra gerçek senaryolar, olağanüstü hikayeler yazılıyor. Türkiye’de böyle bir şansımız yok. Bunun yaşla da alakası yok. Benim bu yaşta alacağım rol kısıtlıdır. Anne de oynarım anneanne de oynarım. Bizim için zor ama ben buna rağmen istediğim bir rol çıkarsa oynarım. Sinema yapmıyorsunuz, değer vermiyorsunuz diyenlere cevap bile vermem. Hani vardır ya bin gün taşırsın bir gün indirirsin sırtından sen suçlu olursun bu iş buna benziyor. Bu sene Nisan civarı bir film çekeceğim. Kendim karakterimi verdiğim bir film oynayacağım" şeklinde konuştu.
Ünlü sanatçı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kıskanılıyorum demek bana çok ucuz geliyor. Herkes herkesi kıskanabilir. Bu tamamen medyayı ve popülerliği seviyor olmamdan kaynaklanır. Ben ağır entellerden olmayacağım. Her ne olursa olsun sonuçta yapılan her şey benim lehime"

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol