KANSER TEŞHİSİ KONDU!

Türk halk müziginin yeşil gözlü kraliçesi olarak anılan Nuray Hafiftaş'a kanser teşhisi konuldu. Türk halk müziğine 100'e aşkın beste kazandıran 53 yaşındaki usta sanatçı kolon ve karaciğer kanseriyle mücadele ediyor.

01 Aralık 2017 Cuma 03:13
KANSER TEŞHİSİ KONDU!

Ünlü Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'a, kolon kanseri ve karaciğer kanseri teşhisi konuldu. Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran ve 100’ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait eserleri bulunan Türk halk müziğinin usta isimlerinden Nuray Hafiftaş, kanserle mücadele ediyor. Haberi öğrenen Nuray Hafiftaş‘ın yakınları hastaneye koştu.

Temmuz ayında ameliyat olan Nuray Hafiftaş, şu an kemoterapi tedavisi görüyor. Sozcu‘ye konuşan Nuray Hafiftaş, kendisini seven hayranlarından dua istedi.

Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 yılında Çıldır’da doğdu. Vikipedi’de yer alan bilgilere göre, ilkokulu Taksim’de okudu. İTÜ Devlet Konservatuarı’nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu’nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı. Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran sanatçının 100’ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var. Bunlardan ‘Ayrılık Nikahı’, ‘Yalan Dünya’ ve ‘İsyan Ediyorum’u Kibariye, ‘Hasret’ ve ‘Gurbet’i ise İzzet Yıldızhan okudu.

Sanatçının son albümünde ise kendisine ait Be Hey Gafil ve ‘Yavrular’ isimli iki bestesi bulunuyor. Nuray Hafiftaş‘ın Türk Halk Müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri sadece bunlar değil.‘Eyvah Gönül‘ de ürettikleri eserlerden biri.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol