KALÇA SALLADI, DUDAK YALADILAR

RTÜK, ''Get Low'' adlı müzik klibinde, bikinili kadınların kalça sallayıp, dudak yalamalarını sakıncalı buldu ve ceza verdi.

03 Eylül 2014 Çarşamba 11:39
KALÇA SALLADI, DUDAK YALADILAR

 RTÜK, Genç TV'de yayınlanan ''Get Low'' adlı müzik klibinde, bikinili kadınların kalçalarını sallayıp, dudaklarını yalamalarını sakıncalı buldu ve ''Uyarı'' cezası verdi.  

RTÜK toplantısında Genç TV'de 10 Haziran 2014 günü yayınlanan '' Dillion Francis ve Dj Snake'in seslendirdiği "Get Low" adlı video klip ele alındı. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Başkanlığının raporunda, ''Klipte bikinili kadınların kalçasına yakın çekim yapılmış, daha sonra diliyle dudaklarını yalayan bir kadın ekrana getirilmiştir'' denildi ve klip şöyle anlatıldı:

''Daha sonra bikini giyen iki kadın oyuncu sırtları dönük olarak, dikkat çekici bir şekilde kalçalarını ön plana çıkararak yere eğilip kalkmakta, dizlerini hafif eğerek kalçalarını sallayarak dans etmekte ve bu sırada da kalçalarına yakın çekim yapılmaktadır. Akabinde aynı iki kadın dizleri ve elleri üzerinde sırtları dönük bir vaziyette kalçalarını sallarken, kalçalarına yakın çekim yapılmaktadır. Kadınların bikinilerinin kalçalarının büyük bir kısmını açıkta bıraktığı görülmüştür.'' G.PORT

Raporda ''Kadın bedeninin ve çıplaklığının cinsellik dürtüleri uyandıracak biçimde sergilendiği '' öne sürülerek, bu görüntülerin çocuk ve gençlerin fiziksel ve ahlaki gelişimine zarar verebileceği savunuldu. RTÜK üyeleri de Genç TV'ye uyarı cezası verilmesini ve klibin tekrarı halinde, para cezası uygulanmasını kararlaştırdı. Karara, RTÜK üyeleri Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç karşı çıkarak ret oyu kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.09.2014 11:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol