İFFET ROLÜNÜ NEDEN KAPAMADI?

Yapımcı Faruk Turgut, 'İffet' dizisi için Naz Elmas'tan neden vazgeçtiğini açıkladı

16 Mart 2011 Çarşamba 21:32
İFFET ROLÜNÜ NEDEN KAPAMADI?

1982 yılında Müjde Ar’ın oynadığı ve tecavüz sahnesiyle yıllarca konuşulan “İffet” filmi, TV dizisi olarak çekilmeye karar verildiğinde ilk teklif Fahriye Evcen’e gitmiş, filmdeki tecavüz sahnesinin aynen çekileceğini öğrenen Evcen ise korkarak bu rolü reddetmişti. Daha sonra 'Haziran Gecesi', 'Doktorlar' gibi dizilerle tanınan Naz Elmas ile görüşmeler yapan Gold Film, genç oyuncuyu ise hemen ikna etmişti.



Vatan gazetesinin haberine göre, Naz Elmas’dan son anda vazgeçip ibreyi yine Evcen’e çeviren yapımcı Faruk Turgut bunun sebebini şu sözlerle açıkladı: “Naz Elmas’tan mahalle kızı olmazdı. Türk tipi değil, daha Avrupai bir havası var. Yani rol için görüntüsü çok modern kaldı. Ama Özcan Deniz’in filmindeki performansını gördükten sonra Naz’la da bir romantik komedi dizisi çekmeye karar verdim.”



'FAHRİYE TAM TÜRK TİPİ'


Fahriye Evcen’i nasıl ikna ettiklerini de anlatan Turgut, “Gold Yapım’ın kaliteli ve güvenilir bir yapım şirketi olması bunda etkili oldu. Kanal D yöneticilerinin de özel çabalarıyla teklifi kabul etti. Fahriye bu rol için daha uygundu. Tam Türk tipi. İstediğimiz ‘mahalle kızı’ görüntüsünü elde edebileceğimiz düşündüğümüz için Fahriye de ısrarcı olduk ve çaba gösterdik. Zaten o meşhur tecavüz sahnesini de yeni RTÜK yasalarına göre çekeceğiz. İstesek de öyle bir sahne çekemeyiz. Ayrıca da koca senaryoda bir tek bu sahnenin gündeme gelmesini de çok doğru bulmuyorum” diye konuştu.



Müjde Ar ve Faruk Peker’in başrolünde oynadığı filmin dizi versiyonunda oynayacak erkek oyuncu arayışı ise sürüyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol