EN İYİ OYUNCU İLYAS SALMAN

17'inci Nürnberg Türkiye-Almanya film festivali ödüller sahiplerini buldu.

12 Mart 2012 Pazartesi 11:00
EN İYİ OYUNCU İLYAS SALMAN

 10 gündür Türk ve Alman sinema seyircisini bir araya getiren 17'inci Nürnberg Türkiye-Almanya film festivali ödül töreniyle sona erdi.

62'inci Berlin Film Festivali'nde Jenerasyon bölümünde en iyi film ödülünü kazanan "Lal Gece" filmi bu festivalde de filmin oyuncularına ve yönetmenine ödüller getirdi.
En iyi Kadın Oyuncu ödülünü "Lal Gece" filmindeki rolüyle 14 yaşındaki Dilan Aksüt alırken, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü yine aynı filmdeki rolüyle İlyas Salman aldı.
Türkiye'de olduğu için festivale katılamayan Aksüt'ün ödülünü filmin yönetmeni Reis Çelik aldı.
Festivalde Seyirci Ödülü'nü, yönetmenliğini Leo Khasin'in yaptığı "Bir Dost İçin Hayır Duası" adlı film alırken, Öngören Ödülünü ise, yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay'ın yaptığı "Zenne" filmi aldı.
 Alman yapımı Christian Petzold'un "Barbara" adlı uzun metraj filmi ile Reis Çelik'in "Lal Gece" isimli filmi 17'inci Türkiye - Almanya Film Festivali'nin en iyi filmleri seçildiler.
Lal Gece filminin yönetmeni Reis Çelik; ‘'İki ülke insanlarının ortak bir festival yapması, bir festivalde buluşması, çok anlamlı. Filmimizi de beğenip seçmeleri bizi çok sevindirdi" diye konuştu.  

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol