BULGARLAR HEM KIZDI HEM İZLEDİ...

Yayınlanmaya başladığı ilk günden bu yana Türkiye’de fenomen haline gelen Muhteşem Yüzyıl dizisi Bulgaristan’da özellikle muhafazakar kesim tarafından büyük tepki çekmesine rağmen daha ilk bölümünde reyting rekorları kırdı.

18 Eylül 2012 Salı 11:00
BULGARLAR HEM KIZDI HEM İZLEDİ...

 Türkiye’de yayınlanmaya başladığı ilk günden bu yana reyting rekorları kıran ve fenomen bir hale gelen Muhteşem Yüzyıl dizi rotasını Bulgaristan’a çevirdi. İlk bölümü geçen hafta Bulgaria Tv7 kanalında yayınlanan dizi, ülkede daha ilk günden reyting rekorlarını kırmayı başardı.

Gördüğü büyük ilginin yanı sıra büyük bir tepki ile de karşılaşan Muhteşem Yüzyıl dizisi tepkiye rağmen yayınlanmaya devam edecek. Dizi ile ilgili İstanbul’da tarihçilerin de katıldığı bir yayın yapan Bulgaria tv7 muhabiri Nihal Özergan, dizinin büyük beğeni topladığını söyledi.
Dizinin ülkede büyük ses getirdiğini belirten Muhabir Özergan, “Diziyi yayınlayan kanal reyting rekorlarını kırdı. Bende burada özel bir yayın yapmak için bulunuyorum. Dizinin yayın hayatına geçmesi ile birlikte oldukça çelişkili tepkiler geldi. Çünkü bazı muhafazakar ve milliyetçi çevreler diziden oldukça rahatsız oldular. Özellikle Bulgaristan’ın 500 yıl boyunca Osmanlı hükümdarlığı altında yaşamasından dolayı milliyetçi kesim daha da rahatsız oldu. Ancak buna rağmen reytingler farklı bir veri veriyor. Ve şimdiye kadar hiç yakalanmamış bir reyting rekoru yakalandı” dedi.
Türkiye’deki tepkilerle Bulgaristan’daki tepkilerin farklı olduğunu belirten Özergan, “Burada padişahın aşağılandığını düşünen kesimler tepki gösterdi. Bulgaristan’da ise Osmanlının kendilerine reklam yapıldığı düşüncesi olduğu için tepki görüyor” diye konuştu.
Tepkilere rağmen dizinin yayın hayatına devam edeceğini belirten muhabir Özergan, “Olumsuz tepkiler var ancak bunun yanında olumlu tepkilerde var. Bu olumlu tepkiler de reytinge dayanıyor” diye konuştu

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol