YALI GÜNLERİ BAŞLADI...

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen “Yalı Günleri” kortej ve açılış töreni ile başladı.

27 Nisan 2011 Çarşamba 10:06
YALI GÜNLERİ BAŞLADI...

Güzelyalı tarihini ve kültürünü tanıtarak farkındalık yaratmak için 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde söyleşiler, konserler ve sergiler düzenlenecek.

Güzelyalı Faik Bey Durağı’ndan başlayan kortej Levent Heykeli önünde son buldu. Burada yapılan açılış töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Güzelyalı’nın Cumhuriyet tarihi açısından önemine vurgu yaparken; “Ulu Önder Atatürk’le özdeşleşmiş ve yaşamının da bir bölümünü geçirdiği evin de bulunduğu bu semti zaman içinde göz ardı etmeye başlamıştık. Ancak “Yalı Günleri” sayesinde hem Güzelyalılılar hem de İzmirliler tarihe bir kez daha tanıklık edecekler” dedi.


İzmir’in çağdaşlık konusunda birçok kente önderlik ettiğini vurgulayan Başkan Tartan, bu kimliği yaşatarak daha da gelişmesinin önemine dikkat çekti. “İşte “Yalı Günleri” de çağdaşlaşma konusunda bizlere düşen görevler zincirinin bir halkasını oluşturuyor” diyen Tartan, etkinlikler boyunca hem kent kültürüne ciddi katkılar sağlanacağını hem de çeşitli tartışma ortamları sayesinde daha güzel bir Yalı ve İzmir’in yaratılması konusunda yeni fikirlerin ortaya çıkacağını belirtti.

Etkinliklerin ilk gününde yazar Yaşar Ürük “Adım Adım Karataş’tan Güzelyalı’ya” kitabını tanıtırken, akşam da Güzelyalı Parkı’nda düzenlenen Grup Omnitone konseriyle İzmirliler coşkulu bir gece geçirdiler.

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikler arasında 2 resim sergisi, 2 konser, sunum, söyleşi ve panel düzenlenecek.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol