"SUÇUMUZ KAZANMAK MI?"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce açılan itfaiye eri sınavını kazanan ancak bugüne kadar atamaları yapılmayan grup, oturma eylemi başlattı.

24 Şubat 2012 Cuma 10:48

 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce açılan itfaiye eri sınavını kazanan ancak bugüne kadar atamaları yapılmayan grup, oturma eylemi başlattı. Gece gündüz belediye önünde eylemlerine devam eden itfaiye erleri, atamaları yapılana kadar bekleyeceklerini söyledi. 

Sınavı kazanmalarına rağmen, Danıştay 12'nci Dairesi'nin, İtfaiye yönetmeliğinin yazılı ve sözlü sınavla ilgili 16'ncı maddesinin yürütmesini durdurması üzerine göreve atanamayan 286 itfaiyeciden 130'u, gece gündüz oturma eylemi başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne toplanan atanamayan itfaiye erleri, "İtfaiyeciler burada, hakkımız nerede", "Fil kadar değerimiz yok mu ey basın", "Vicdanlarda yangın var", "İzmir yansa söndüreni yok", "Suçumuz kazanmak mı?" yazılı pankartlar astı. Gündüz saatlerinde kurdukları masada vatandaşlardan destek için imza toplayan itfaiye erleri, gece saatlerinde ise battaniyelere sarılarak uyumaya çalışıyor. 
Kendisinin eylem için İstanbul'dan geldiğini söyleyen Ali Sinan Batmaz, "Şu an dördüncü gecemiz. Sayımız gün geçtikçe artıyor. Şehir dışından gelen arkadaşlarımız bizlere katılıyor. Aziz başkan bizi mağdur etmeyeceklerini söylemişti, fakat biz devlet memuruluğunu kazandığımız için devlet memuru olarak atanmayı talep ettik. Bu da karşılanmadığı için oturma eylemine başladık. Bizim için sorun çözülene kadar buradayız" dedi. 
Haklı mücadelelerinde sonuna kadar direneceklerini dile getiren Fatih Yücesoy, "Gece, gündüz soğuktan donsak da bu meydandan ayrılmayacağız. Her geçen gün daha da büyüyen bir yangın vardır burada" diye konuştu. Atamalarının bir an önce yapılmasını isteyen Yücesoy, "Şu an itibariyle belediye tarafından hazırlanan çözüm reçeteleri bize gelmiştir. Fakat bizler memuriyetimizi istiyoruz. Bizler bir an önce kazanmış olduğumuz işi elde edip ailemizin yanına dönmek istiyoruz. Bizler İtfaiye memuru olmaya hak kazanmış gençleriz. İtfaiye işçisi olmaya değil. Bu hakkımızı kazanana kadar bu alandan gitmeyeceğiz" şeklinde konuştu. Yücesoy, sorunlarının çözüldüğüne dair haberlerin asılsız olduğunu vurguladı.

CİHAN





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol