SON KARAR YARGININ...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan metro çalışmalarının geçikmesi yüzünden her yıl milyarlarca lira zarar ettiğini belirten Nebioğlu Petrol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aras'ın açtığı 3 milyon TL'lik tazminat davasında son söz yargıya kaldı.

17 Nisan 2014 Perşembe 14:21
SON KARAR YARGININ...

 İşadamı Aras'ın avukatı Zafer Kırelli, benzin istasyonunun tam önüne yapılan şantiye görüntüleri ile bir günde açılan yol çalışmaları ile ilgili fotoğrafları mahkemeye sundu. Açılan davaya karşı Büyükşehir Belediyesi hukukçuları, mahkemeye 3 sayfalık savunma göndererek hizmet kusurunun kendilerinden kaynaklanmadığını, açılan davanın red edilmesi gerektiğini belirtti. Davacı ile davalı tarafın delillerini ve son savunmalarını alan İzmir İdare Mahkemesi, rekor tazminat talebiyle açılan davada son sözü söyleyecek. İşadamı bu davayı kazanırsa, metro çalışmaları yüzünden zarar görenler bu kararı emsal gösterip belediyeye karşı dava açabilecek. 

"DAVAYI GEREKİRSE AİHM TAŞIYACAĞIM"
Kurban bayramından bir hafta önce apar topar açılan metronun her yıl gecikmesi yüzünden 3 milyon TL zarar ettiğini belirten işadamı Abdurrahman Aras, haklı olduğuna inandığı davayı gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyacağını söyledi. Avukat Zafer Kırelli aracılığı ile Büyükşehir Belediyesi'nden zararının teminini talep ettiğini belirten Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir belediyesi, milyarlarca lira harcayarak yatırım yaptığım benzin istasyonumun önüne şantiye kurdu. Topluma hizmet çalışması yaptığı için hiç bir şekilde tepki göstermedik. Ancak, çalışmalar belirtildiği yıllarda bitirilemedi. Sürekli uzadı. Bu durum bizi mağdur etti. Büyükşehir belediyesine noter aracığı ile iki sayfalık zararın teminini istedik. Belediye bu talebimize olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine dava açmak zorunda kaldık." 

"SADAKA DEĞİL ZARARIMI İSTİYORUM"
Her yıl uzayan metro çalışmaları yüzünden yaklaşık 3 milyon TL zarar ettiğini, bunun sorumlusu olarak Büyükşehir Belediyesi'ni gördüklerini belirten Abdurrahman Aras, sözlerini şöyle tamamladı: "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun belirttiği tarihlerde metro istasyonu tamamlanamadı. 2010 yılında açılması planlanan metro, 2013 sonlarına doğru açılabildi. Verilen sözlerin tutulmaması yüzünden her yıl milyarlarca lira zararım var. Ben kimseden sadaka istemiyorum. Gecikmeden kaynaklanan zararımı istiyorum."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.04.2014 14:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol