SES KAYITLARINA NE OLDU?

İzmir Büyükşehir davasında skandal gelişme... Ses kaydı ortada yok.

07 Mart 2012 Çarşamba 14:10
SES KAYITLARINA NE OLDU?

 İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonunda Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil tarafından hazırlanan ve İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen dava dosyasında telefon dinlemeleriyle ilgili hakimin verdiği karar çıkmadı. Çete lideri olmakla suçlanan Başkan Aziz Kocaoğlu'nun avukatları 20 gün önce mahkemeye başvurarak, tüm sanıklarla ilgili teknik takibin yapılması için hakimin verdiği kararın bir örneğini talep ettiler. Avukatların yazılı talebi üzerine mahkeme, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Cengi'den hakimin verdiği dinleme izni ile ilgili kararı istedi. 24 günlük süre içinde avukatlara izin kararının tutanağı ulaşmadı.

 
Bu olayın şoku geçmeden bir başka şok daha yaşandı. Milliyet’in haberine göre, bu kez Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç'in odasına yerleştirilen böcek kamera görüntüleri ile ses kayıtları dosyada bulunamadı. Operasyon boyunca kayda değer bulunan 150 CD telefon konuşması mahkemeye teslim edildi. Başkan Aziz Kocaoğlu ile ilgili 60 CD konuşma kaydını teslim aldıktan sonra tek tek döküm yapan avukatlar, iddianamede en önemli bölümü oluşturan Pervin Şenel Genç ile Aziz Kocaoğlu arasında geçen konuşmaya rastlamadı. Bunun üzerine başkanın avukatları, Pervin Şenel Genç ile Aziz Kocaoğlu arasında geçtiği iddia edilen önemli konuşma kayıtlarının olmadığını 7 gün önce mahkeme yetkililerine bildirdi. Savunma için gerekli olan ses ve görüntü kayıtlarını isteyen avukatlara, mahkeme heyetinin iş yoğunluğu gerekçe gösterilerek istenilen kayıtlar verilmedi. İstenilen sonuçu alamayan avukatlar, Genç ile Kocaoğlu arasında geçen ses kayıtlarının verilmesi için yazılı başvuru yapacaklarını söylediler.
 
Hakkında 397 yıl hapis cezası istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukatlığını yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Ercan Demir, "İddianamede Pervin Şenel Genç'in müvekkilim olan Aziz Kocaoğlu ile ilgili önemli konuşmaları olduğu iddia ediliyordu. 60 CD içinde bu konuşma kayıtları çıkmayınca 7 gün önce mahkeme yetkililerinde bu kayıtları istedik. Kayıtlar halen bize ulaştırılmış değil" dedi.
 
Örgüt kurmak ve yönetmenin yanında 12 ayrı ihaleye fesat karıştırmak, 4 ayrı edimin ifasına fesat karıştırmak, 1 sahtecilik, 2 ayrı güveni kötüye kullanmak ve 1 suçu bildirmemekle suçlanan Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç'in odasına yerleştirildiği iddia edilen böcek kamera ve ses kayıtlarla suçların sabit olduğu iddianamede belirtilmişti. Savunma avukatlarına verilen 60 CD'de yapılan taramalarda o konuşmalara rastlanmadı.

Milliyet





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol