SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Nazım Hikmet Derneği Başkanı Aziz Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu istifaya çağırdı.

05 Mayıs 2011 Perşembe 23:25
SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Nazım Hikmet Derneği Başkanı Aziz Tekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki soruşturma kapsamında gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu istifaya çağırdı. Tekin, işçilerin cep telefonuna gönderilen mesajlarla Konak Meydanı'na toplanmasının suç teşkil ettiğini, bu nedenle Cumhuriyet savcılarını da göreve çağırdıklarını kaydetti.
    Aziz Tekin, operasyonun ardından üç gün arka arkaya cep telefonu mesajları ve Facebook üzerinden insanların galeyana getirilerek Konak Meydanı'na toplandığını kaydetti.
    Tekin, “Bu toplantılarda hükümet aleyhinde ve Başbakan aleyhinde 3 gündür üst üste Konak Meydanı'nda gözler önünde hakaretler ve küfür edilmesini şiddetle kınıyoruz. Sayın Aziz Kocaoğlu ‘hukuksuzluk varsa yolsuzluk varsa hesabını ben veririm’ diyor. Peki Sayın Kocaoğlu hukuksuzluk ve yolsuzluk varsa, tüm İzmir’i sokağa döktünüz. Milleti AK Parti'ye karşı düşman ilan ettiniz. Çıkıp onurlu bir şekilde hakaret edilen alanda tüm kamuoyundan özür dileyecek misiniz? Yolsuzluk ve hukuksuzluk varsa istifa edecek misiniz?” diye sordu.
    Aynı zamanda İzmir Sosyal Demokratlar Platform Başkanı ve CHP üyesi olduğunu da belirten Tekin, Konak Meydanı’nda yapılan mitinglerin tahrik içerdiğini ifade etti.
    CHP’nin operasyonu siyasi rant olarak kullanmak istediğini anlatan Tekin, “Sayın Tacettin Bayır, neden ve ne sebeple bu insanları İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne toplamaya davet ettiniz? CHP ilçe başkanlıklarının üyelere göndermiş olduğu cep mesajlarına ne demek lazım? Milleti, gerek Facebook gerek cep mesajlarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne toplayıp orada propaganda yapmak suç değil mi?” açıklamasında bulundu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol