SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ İÇİN TARİHİ ADIM...

EGE-KOOP Proje Merkezi’nin hazırladığı ve Genel Başkan Hüseyin Aslan’ın açıkladığı İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ne yönelik değerlendirmeyi tamamlayan İzmir Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte EGE-KOOP’un da davet edildiği bir toplantı düzenleme kararı aldı.

12 Haziran 2012 Salı 15:15
SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ İÇİN TARİHİ ADIM...

 EGE-KOOP Proje Merkezi’nin yediden yetmiş her kesimden büyük ilgi gören mega projesi İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’nin kurulmasına yönelik çalışmalar somutlaşıyor. Projenin açıklanmasının ardından EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı makamında kabul ederek, projeyi dinleyen ve destek sözü veren İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın talimatı kısa zamanda yerine getirildi. Bu kapsamda Vali Yardımcısı İbrahim Ballı imzasıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda 14 Haziran Perşembe günü saat 10.00’da İzmir Valiliği’nde gerçekleştirilecek toplantıda özellikle yarımada bölgesinde kurulması düşünülen Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’nin değerlendirileceği belirtildi. Vali Yardımcısı Ballı, toplantıya kamu temsilcilerinin hazırlıklı şekilde katılması istedi. 

ASLAN: VALİMİZİN DUYARLILIĞI SAYESİNDE…
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, mevcut gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını belirterek, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın duyarlılığına dikkati çekti. Aslan, “ Projeyi İzmir’e kazandırmak için sayısız temaslarda bulunduk. İzmir’in bu mega projeyi fazlasıyla hak ettiğine yürekten inanıyoruz. Temaslarımız kapsamında Valimiz Cahit Kıraç ile bir araya gelerek projeyi ayrıntıları ile anlattım. Kendisi de son derece heyecanlandı ve destek sözü vermekle kalmayıp, takipçisi olacağını da vurguladı. İzmir’e hizmet noktasında duyarlılığından hiçbir şüphemiz olmayan Sayın Valimizin talimatı sayesinde 14 Haziran’da bir araya geliyoruz. Bu ilk adımı atmak çok önemliydi. Şimdi bu değerlendirme toplantısı ile birlikte ilgili kurulları oluşturup Bakanlar Kurulu’na gereken başvuruyu yapmamız gerekiyor.” dedi.
40 GÜNDE 17 GÖRÜŞME…
Öte yandan EGE-KOOP Genel Başkanı Aslan, projenin İzmir’e kazandırılması yönünde Nisan ayının ikinci yarısından itibaren adeta mekik dokudu. Aslan, bugüne kadar tam 17 görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmeler arasında zoru başaran Aslan, birçok önde gelen ismin bile görüşmek de zorluk çektiği Bakanlarla da bir araya geldi. Bakanlardan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile on günlük bir zaman dilimi içinde seri görüşmeler yapan Aslan, yine CHP Genel Başkanı ve Ana muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da ayrıntılı bir sunum yaptı. 
HANGİ KURUMLAR ÇAĞRILDI?
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Urla, Çeşme Seferihisar ve Karaburun Kaymakamları,  Sağlık, Çevre ve Şehircilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Orman Bölge, Kültür ve Turizm, Milli Emlak Müdürleri, 2. Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan.
KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kalkınma Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Rıfat Sait, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen, İZSİAD Başkanı Ayhan Baran, İşadamı Cem Bakioğlu, Kent Hastanesi Genel Müdürü Ruşen Yıldırım, Gazi Hastanesi Sahibi Selim Amato, Prof. Dr. Armağan Çağdaş.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol