ROUSSOS ÇEŞME'YE GELİYOR...

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TULOV) ile Çeşme Belediyesi, Ege’nin iki yakasını bir araya getirecek muhteşem bir organizasyona imza atıyor.

26 Haziran 2012 Salı 16:42
ROUSSOS ÇEŞME'YE GELİYOR...

TULOV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, organizasyon kapsamında sahne alacak Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki 62 kişilik dev Senfoni Orkestrasına sadece bir tek albümü 2 milyon satmış olan dünyaca ünlü Yunanlı sanatçı Demis Roussos’un eşlik edeceğini açıkladı. Aslan, “Amacımız iki dost halkı birbirine daha da yakınlaştırmak” derken Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da, “ Ege denizini dostluk gölüne çevirmeliyiz.” dedi.

TULOV ve Çeşme Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştireceği organizasyola ilgili düzenlenen basın toplantısında Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, TULOV Yönetim Kurulu Başkanı, EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, EGE-KOOP Ankara Temsilcisi Faruk Demir ve basının üst düzey temsilcileri hazır bulundu. 
ASLAN: İKİ DOST HALKI BULUŞTURACAĞIZ
Organizasyona dair bilgiler veren TULOV Başkanı Hüseyin Aslan, vakfın 2002 yılından bu yana eğitim, kültür ve sanat alanlarında faaliyetler yürüttüğünü belirterek, “ Kuruluş amacımız Türkiye’nin doğru olarak tanıtılmasına yardımcı olmak, olumlu imaj yaratılmasına katkı yapmak. Bu kapsamda da Türk ve Yunan ilişkilerini güçlendirmek, iki dost halkı sanatsal ve kültürel anlamda daha da yakınlaştırmak amacıyla bir dünya starını Türkiye’ye getirme kararı aldık. Özellikle Türk tarafını rahatsız eden vizelerin kaldırılmasına doğru olumlu adımların atıldığı bu süreçte çevre Yunan adalarının önemini ve mevcut turizm potansiyellerini de düşünerek Ege’nin ve İzmir’in incisi Çeşme’de gerçekleştireceğimiz bu etkinlik hem uluslararası arenada büyük ses getirecek hem de Türk ve Yunanlı müzikseverleri bir arada bulundurmak suretiyle Ege’nin iki halkının dostluk ve yakınlıklarını perçinleyecektir.” dedi.
DEV ORKESTRAYA EŞLİK EDECEK
14 Temmuz 2012 Cumartesi akşamı Çeşme Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek etkinlikte Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki 62 kişilik dev senfoni orkestrasının sahne alacağını, orkestraya tüm dünyada ‘Forever And Ever’ isimli parçasıyla milyonların gönlünde taht kurmuş olan Demis Roussos’un eşlik edeceğini belirten Aslan, “ Sayın Demis Roussos, bir döneme imzasını atmış, milyonların anılarında yer bulmuş, birçok kereler platin ve altın plaklar kazanmış bir isim. Aynı zamanda da 1973 tarihli ‘Forever And Ever’ albümüyle 2 milyonu aşarak, o dönem için egale edilmesi zor olan satış rekorlarına imza atmış çok değerli bir sanatçı. Böyle bir starın İzmir’e, ülkemize getirilmesine katkı sunan Çeşme Belediyesi’ne de teşekkürü borç biliyorum.” dedi.
TÜTÜNCÜOĞLU: EGE DENİZİ’Nİ DOSTLUK GÖLÜNE ÇEVİRELİM
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da, Türk ve Yunan dostluğuna vurgu yaparak, Ege’nin iki yakasında yaşamlarını sürdüren halkların birbirlerine benzer yaşamları olduğunu, yapı itibariyle de yakın özellikler taşıdığını söyledi. Her iki halkında dostluk ve kardeşlik çabalarına canı gönülden katkı vermesi gerektiğini kaydeden Tütüncüoğlu, “ Ege Denizi’ni büyük bir dostluk gölüne çevirebiliriz. Bunun tek yolu bir araya gelmek, karşılıklı anlayış ve hoşgörüden asla ödün vermemektir. TULOV ile düzenlediğimiz bu etkinlikte dostluğumuzun daha da gelişmesine, aramızdaki bağların kuvvetlenmesine imkan sağlayacaktır.” diye konuştu. 
“SAYIN ASLAN YÖNETİMİNDEKİ TÜLOV’A HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIM…”
Başkan Tütüncüoğlu, “ Sayın Hüseyin Aslan’ın Başkanlığında önemli etkinliklere imza atacağına inandığım TÜLOV’un, tüm dünyanın tanıdığı Yunanlı Sanatçı Roussos’u Çeşme’ye getirecek etkinliğine destek vermek, böylesine dev bir organizasyona katkıda bulunmak Belediye Başkanı olarak beni de çok mutlu etmiştir. Çeşme Belediyesi olarak amacımız ilçemizi sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı turizm yörelerinden biri haline getirmek, Çeşme’yi uluslar arası marka yapmak. Sayın Hüseyin Aslan’ın başarılı yönetimi sayesinde TÜLOV ile gerek kültürek gerekse sanatsal alanda çok daha farklı etkinliklere imza atacağımıza inanıyor, ilçemizin tanıtımına yönelik her türlü organizasyonda üzerimize düşeni yapmayı görev sayıyorum.” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol