ROMAN ÇOCUKLAR İÇİN KURS...

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimden yoksun kalan Roman vatandaşların çocuklarına özel olarak kurslar açılacağını bildirdi.

03 Nisan 2011 Pazar 14:02
ROMAN ÇOCUKLAR İÇİN KURS...


“Çocuklarımız geleceğimiz” diyen Tartan, bu konuda hiçbir desteği esirgemeyeceklerini, projelerin içerisinde öncelikle çocukların eğitimlerine destek verdiklerini söyledi. Başkan Tartan, "Bu sıkıntılar çocuklarımızın geleceğini engellememelidir. Açacağımız kurslarda, çocuklarımız sabahtan akşama kadar okulda verilmekte olan fen bilgisi, Türkçe gibi birçok dersleri görebilecek. Eğitime katkı sağlayacak öğretmenlerimiz sayesinde, yeni bilgiler öğrenip, bilgilerini pekiştirme fırsatı bulacaklar.” dedi.

Romanların çoğunlukta olduğu bölgelerde kadınlara ve çocuklara yönelik projeler geliştirilmesini isteyen Roman dernekleri temsilcilerinin taleplerini dinleyen Başkan Tartan, kadınların da sosyal yaşamda daha aktif ve üretken olmasını istediklerini belirtti. Tartan, Romanların semt merkezi ihtiyaçlarını bildiğini ve bu yönde bir proje hazırlığı içinde olduğunu söyledi. Kadınlar ve çocukların daha iyi şartlarda yaşamaları ve her zaman ön planda olmaları için gayret gösterdiklerini kaydeden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, açıklasını şöyle tamamladı: “Roman deyince akla gelen ‘sadece çalıp oynarlar' imgesinin artık değişmesi gerekiyor. Bundan sonra Roman vatandaşlarımızın isimlerinin müziğin yanında, diğer alanlardaki eğitimleri ve başarılı işleriyle de anılmalı.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol