KONAK BELEDİYESİ'NE GREV ŞOKU

İzmir'de Konak Belediyesi'nin şirketlerinden MERBEL A.Ş.'de çalışan yüzlerce işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine belediye binası önünde eylem yaparak grev kararı astı. Basmane Meydanı'ndaki binanın önünde toplanan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na üye işçiler, uzun süre slogan atarak haklarını talep etti.

11 Şubat 2011 Cuma 14:38
KONAK BELEDİYESİ'NE GREV ŞOKU

İşçiler adına konuşan Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin, 30 Eylül 2010 tarihinden bu yana belediye yönetimiyle sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığını, bunun üzerine grev kararı aldıklarını söyledi. 74 maddeden oluşan sözleşme tekliflerinin 26 maddesi üzerinde anlaşılamadığını ifade eden Çetin, "Uzlaşma sağlanamayan maddeler, üyelerimizin daha önceki toplu iş sözleşmelerinde kazanılmış sosyal ve ekonomik haklarından oluşmaktadır. İşçilerimizin önceden kazandığı haklar, şimdi geri alınmak istenmektedir." dedi. Resmi arabulucunun çabalarının da sonuç vermediğini aktaran Çetin, ''Sendikamızın başlıca hedefi, görüşmeleri masa başında uzlaşarak bitirmektir. İşçilerin hem kazanılmış haklarını korumak hem de günün ekonomik şartlarını gözeterek geliştirmek hedefiyle hareket edilmiştir. Teklifimiz, her açıdan iyice düşünülerek ortaya konulmuştur.'' şeklinde konuştu.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek ise ülkenin her yanında toplu iş sözleşmesi şartlarının zorlaştırıldığını söyledi. Çeltek, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'dan çözüm ve diyalogdan yana tavır almasını beklediklerini vurguladı.
Konuşmaların ardından grev kararı, belediye binası girişine asıldı. Bir süre daha slogan atan işçiler, daha sonra sessizce dağıldı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol