KOCAOĞLU BU KEZ TARİH VERMEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metronun başını en çok ağrıtan konu olduğunu söyledi.

29 Mart 2011 Salı 22:32
KOCAOĞLU BU KEZ TARİH VERMEDİ


İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Toplantısı'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyelerin kentin en azından yerelde kalkınmasından sorumlu olduğunu, nazım imar planını, strateji planını yaparken bu kent nasıl kalkınır gibi bir bakış açısını yaşama geçirmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Başkan Kocaoğlu, Bornova ve Hatay bölgesindeki metro istasyonlarının bitişiyle ilgili bu sefer tarih vermeyip, "Gün vermiyorum ama bir sabah bakmışsınız ki bu 4 istasyon açılmış." dedi. Diğer taraftan Hatay Caddesi'nin açılması için yoğun çaba gösterdiklerini anlatan Kocaoğlu, "Benim de sırtımdan epey bir yük kalkacak. Biz ışığı gördük metroda. Bunu rahatlıkla söylüyoruz. Arkadaşlar gece gündüz harıl harıl çalışıyorlar." diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Hatay Caddesi'nde oturan vatandaşların ve esnafın da birer mühendis gibi metro konusuna hakim olduğunu, sabırları için teşekkür etti.

'EXPO'YU İNCİRALTI'NIN PLANLANAMAMASI KAYBETTİRDİ'

2020 EXPO adaylığı sürecinde 2015'te en önemli olumsuz konunun İnciraltı'nın planlanamamış olması ve planlamanın zorluğu konusunda EXPO'yu yapan BİE camiası içinde bu işin dillendirilmiş olmasının kendilerine menfi bir dönüşü olduğunu anlatan Kocaoğlu, "Biz de 31 Mart'ta seçimden sonra her seferinde EXPO konusu açıldığında İnciraltı'nı planlayalım elimiz güçlü olsun dedik. Süre geldi, süre gelince biz bu lafı yuttuk evet adayız dedik. (planlanmadan adayız demeyelim demiştik)" dedi. İnciraltı'nın bu kentin hizmet, turizm, sağlık sektöründe büyümesi için olmazsa olmaz bir planlama olduğunun altını çizen Kocaoğlu, 7 senedir bunun üzerinde durduklarını belirtti.


Tarım konusunda da önemli adımlar attıklarını işaret eden Başkan Kocaoğlu şu anda organik tekstil üzerinde çalıştıklarını, bunun için organik pamuk üretimiyle birlikte ciddi bir organizasyon içinde olduklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, kısa vadede üzerinde çalıştıkları projeler arasında ise Evka5 kavşağı kamulaştırmasının bittiğini, Ulukent kavşağının da önemli bir proje olduğunu ve ihaleye çıktıklarını, Buca'da uçan yol denilen Yeşildere'den geçen yolla ilgili askeriye ile anlaştıklarını ve projenin bittiğini, yakında ihaleye çıkacaklarını aktardı.

VATANDAŞIN EKMEĞİYLE OYNATMAYIZ

Bir üyenin ekmek fiyatlarının düşüklüğü nedeniyle esnafın zor günler yaşadığını belirtmesi üzerine Başkan Kocaoğlu, 2007-2008 döneminde ekmeğin 35 kuruştan 75 kuruşa çıkarıldığını, 15 günde bir 50 kuruş zam yapıldığını hatırlatarak, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf Odaları Birliği, Valilik gibi birçok kurumun fiyatı belirlemesinden dolayı işin sulandığını dile getirdi. Kocaoğlu şunları söyledi: “Aklınıza geldiği zam yapıyorsunuz buna hakkınız yok dedik. Burada ısrar ettiler. Arkadaşlar ve ben 2007 seçimlerinden önce fabrika kurmaya karar verdim, başladım. Benden başka iki arkadaş daha bürokratlardan biliyordu. Fırın yapılıp ekmek pişirme noktasına gelinceye kadar bilen yoktu. 2007 seçimleri sonrasında üreteceğim, ben ekmek yapacağım dedim. Ve ekmek 75 kuruştan 50 kuruşa düştü. Zaman zaman 40 kuruşa düştü. 300 gram ekmek 50 kuruşa, şahane para kazanıyor. Eğer biz o fırını açmasaydık bugün ekmek İzmir'de 1 liraydı. Siz malınızı farklılaştırarak 5 liraya da satabilirsiniz, 10 liraya da. Eğer karınızı maksimize etmek istiyorsanız katma değer yaratmak istiyorsanız istediğiniz fiyata satabilirsiniz ama ekmek parasını hesaplayan vatandaşımızı, dar gelirli vatandaşımızın ekmeğiyle oynatmak belediye başkanının işi değil ve bu İzmir'de oynandı. Ben sadece pazarı regüle etmek için ekmek üretiyorum. Ekmek satmak için ekmek üretmiyorum. Fırıncının ekmeğini elinden alayım diye ekmek üretmiyorum. Zaten ürettiğim ekmek sınırlıdır ama pazarı kontrol etmek durumundayım. Çikolata yap istediğin paraya sat ama bu ekmek. Ekmek çok kritik bir beslenme maddesi. Hele bizim için çok önemli. Burada arkadaşlar bu politikayı sürdüreceğiz. Aşırı bir fiyatlanma olmadığı müddetçe 2007-2008 dönemini yaşamadığımız sürece üretimi artırıcı bir yatırım yapmayacağım. Ama yaşarsam ve ben de burada olursam İstanbul, Ankara gibi ekmek yapacağım, her gün 1.5 milyon 2 milyon ekmek yapacağım.”

Fırıncı esnafı ise Başkan Kocaoğlu'nun sözlerinden sonra ekmeğin maliyetinin 40 kuruşu geçtiği için bu işi yapmayacağını ve kepenkleri indireceğini belirtti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Kemery Omer 2018-01-10 04:17:24

Merhaba, günümüzde böbrek bağışçısı olmaya hazır olduğunuzu biliyorsanız (tüm seyahat masraflarıyla birlikte 450.000 dolar ödeyerek), acilen böbrek bağışçısıyla sadece 9 kişiye ihtiyaç duyduğum için böbreğimi acilen hastanemize satarsınız.
sadece sağlıklı% 100 kişilere uygundur.
Doktorunuza talebinizi yazın: [email protected] derhal sizinle iletişime geçileceksiniz
Not: ameliyat için seyahat etmeye hazır olmalısınız ve yalnızca sağlıklı kişiler

Dr Robson.
[email protected]