İZMİRLİ KADINLAR BANDO EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER...

İzmir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katılan kadınlar, bando eşliğinde Kültürpark'a kadar yürüdü.

08 Mart 2011 Salı 15:06
İZMİRLİ KADINLAR BANDO EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER...

     8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu ile törene katılanlar Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
     Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin son zamanda arttığını, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için herkesin mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Komşuluk, akrabalık ilişkilerinin artırılması, herkesin dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, şöyle konuştu:
     ''Zor gününde, dar gününde kadının yanında olmamız gerekiyor. Kırsalından apartmanına varıncaya kadar hepinize çok büyük görev düşüyor. İzmir'de gerçekten kadınlarımız ayrıcalıklı, özgür yaşıyor. Kadınlarımız yaşamın içinde, sosyal kültürel faaliyetlerin içinde, ama yeterli değil, bunu daha da artırmak, daha çok kol kola girmek gerekiyor. Kadınımız ne kadar hayatın içinde olursa, ülkemiz ve kentimiz o kadar kalkınacaktır. Ben buna canı yürekten inanıyorum.''
     Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İzmir'de ilk defa bu yıl bir uygulama başlattıklarını vurgulayan Kocaoğlu, 8-9 Mart günlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kadınlara dönüşümlü ücretli izin verdiklerini bildirdi. Kadınların 8 Mart etkinliklerinde olması için böyle bir uygulamaya gittiklerini anlatan belirten Kocaoğlu, uygulamayı Kadınlar Günü hediyesi olarak düşündüklerini sözlerine ekledi. 
   


  İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pelin Erda ise yaklaşık 100 yıldır kadınların ''eşitlik istiyoruz'' diye haykırdığını, kağıt üzerinde verilen eşitliğin, uygulamaya da geçirilmesi gerektiğini belirtti. Erda, ''Bizleri eşit görmeyen anlayış, kimi zaman bizim iyiliğimiz adına konuştuklarını söyleyerek kimi zaman fiziksel olarak eşit değiliz diyerek, kimi zaman 'Dünya çok kötü, sizi korumak gerek' diyerek bizleri aşağılamaktadır. Bizi olduğumuz gibi kabul edin. İnsanlığım tüm hasletleri bizim de hasletlerimizdir. Kadına yönelik şiddetin altında eşitsizlik vardır. Her türlü ayırımcılığa ve şiddete son verin'' dedi.
     İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Türkan Miçooğulları ise kadınların her alanda erkeklerle eşit olmayı hak ettiğini ifade eden Miçooğulları, ''Neden bu hakları kullanmayı başaramadık şimdi bunu sorgulayacak ve bu haklarımızı kullanmak için mücadele edeceğiz. 13 Haziran'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yüzde 50 oranında seçileceğiz'' diye konuştu.
     Törene katılanlar daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Kültürpark'a kadar yürüdü. Kadınlar daha sonra Atlas Pavyonu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kurulan festival alanını gezdi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlikler kapsamında Emel Müftüoğlu, bugün Fuar Atlas Pavyonu'nda bir konser verecek.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol