İZMİR'İ ABLUKA ALTINA ALDILAR...

İzmir Büyükşehir Belediyesinde 96 kişilik denetim ekibi, bir yıldır hesapları inceliyor.

06 Haziran 2014 Cuma 11:54
İZMİR'İ ABLUKA ALTINA ALDILAR...

 Gazeteport'a ulaşan bilgiye göre,  İzmir Büyükşehir Belediyesinde 8 mülkiye müfettişi, 8 Sayıştay denetmeni, 52 vergi denetmeni, 8 savcı ve bilirkişi ile 20 müfettişin bir yıldır denetim ve inceleme yaptıkları bildirildi. Toplam 96 kişilik denetim ekibi Büyükşehir Belediyesinin hesaplarını, ihaleleri, personelini inceliyor.

CHP İzmir milletvekili Alaattin Yüksel, AK Partili belediye başkanları hakkındaki iddialar için İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmediğini, muhalefet belediyelerinin ise denetim kıskacına alındığını savundu ve ''Muhalefet partisinden seçilmiş belediyeler, hedef tahtası hâline getirilmiştir. İsimsiz, imzasız ihbar mektuplarıyla başlatılan ve devam ettirilen birçok soruşturmayla belediye başkanları ve yöneticileri yıpratılmaya çalışılmaktadır'' dedi.

Yüksel ve 28 arkadaşı İzmir Büyükşehir belediyesinde yaşanan ''Denetim ablukası'' konusunda Meclis araştırması açılmasını da istediler. Bu konuda TBMM Başkanlığına verilen önergede şöyle denildi:

''İzmir Büyükşehir Belediyesinde bir yıldır, 8 mülkiye müfettişi, 8 Sayıştay denetmeni, 52 vergi denetmeni, 8 özel yetkili savcının görevlendirdiği bilirkişi, 20 müfettiş olmak üzere 96 kişi denetim ve inceleme yapmaktadır. Halkın oylarıyla seçilmiş Belediye Başkanı 'Suç örgütü lideri', belediye yöneticileri 'Örgüt üyesi' olarak yargılanmakta, neredeyse İzmir Büyükşehir Belediyesi suç örgütü olarak görülmektedir. Operasyonların amacı, belediye yönetimlerini başarısız göstermek, çalışmalarını engellemek ve itibarsızlaştırmaktır''

Önergede hükümetin Ankara Büyükşehir Belediyesinin borçlarını yapılandırıp sildiği, projelerine kısa sürede onay verdiği de hatırlatıldı ve iktidar ile muhalefet belediyeleri arasındaki farklı uygulamaların yarattığı olumsuzlukların belirlenmesi ve belediyelere eşit olanakların sağlanması için çalışma yapılması da istendi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.06.2014 11:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol