İZMİR SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ TAMAM GİBİ!

İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ne destek çığ gibi artıyor. Geçtiğimiz hafta Kalkınma Bakanı ile bir araya gelen EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı önceki gün de Sağlık Bakanı Recep Akdağ kabul etti.

10 Mayıs 2012 Perşembe 12:42
İZMİR SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ TAMAM GİBİ!
 AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ile EGE-KOOP Ankara Temsilcisi Faruk Demir’in de hazır bulunduğu görüşme 45 dakika sürdü ve başta İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi olmak üzere İzmir’e yönelik sağlık yatırımları ele alındı.
“EN UYGUN KENT İZMİR…”
EGE-KOOP Proje Merkezi’nce hazırlanan Sağlık Serbest Bölgesi Projesi için İzmir’in gerekli tüm koşullara sahip olduğunu belirten Sağlık Bakanı Akdağ, “ İzmir, Hazırlamış olduğunuz projeniz için İzmir, en uygun ilimizdir. İzmir’le birlikte Ankara, İstanbul ve Samsun da, Sağlık Serbest Bölgesi’ne uygun kriterleri barındırıyor. Güney Doğu’da da Sağlık Serbest Bölgesi’ni düşünebiliriz. Projede de ayrıntılı şekilde belirtildiği gibi, bölgede özellikle ilaç ve tıbbi cihaz üretimi yapılabilir, yurt dışına ihraç edilerek, aynı zamanda sağlık hizmeti verilebilir.” dedi. 
SON KARAR PLANLAMA KURULU’NUN!
Hükümet olarak İzmir’e önemli yatırımlar yaptıklarının altını da çizen Akdağ, “ EXPO’yu İzmir’e kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca “Hastane Birliği” kuruyoruz. Sağlık Hizmetini şeffaf, verimli ve kaliteli hale getiriyoruz. Bu arada yabancı ülkelerden gelecek olan hastaların ülkemizde özel hastanelerde muayene ve tedavilerinde “teşvik uygulaması” getirecek bir yönetmelik üzerinde de çalışıyoruz. “İzmir Sağlık Serbest Bölgesi” Projesi, Yüksek Planlama Kurulu’nda görüşülecek ve karar orada alınacak.” diye konuştu. 
BİR HAFTADA İKİ BAKAN İLE GÖRÜŞTÜ
Görüşmede Bakan Akdağ’a da proje hakkında ayrıntılı bir sunum yapan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, projenin İzmir’in gelişmesine, kalkınmasına ve “tema”sı “Herkes için sağlık” olan EXPO-2020 sürecine yapacağı katkıları anlattı. Aslan, geçtiğimiz haftada Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’la Ankara’da, Bakanlık Makamı’nda 1 saat süren bir görüşme yapmış, projenin İzmir’e mutlaka kazandırılması gerektiğini iletmişti.





















yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol