"İLKELERİNİ CANIMIZ PAHASINA KORUYACAĞIZ..."

Balçova Belediyesinin organizasyonuyla Anıtkabir'e giden 900'ü öğrenci bin 800 kişi, Ata'nın huzuruna çıkıp Kurtuluş Savaşı ve Etnografya müzeleri ile 1. TBMM binasını ziyaret etti.

07 Mart 2011 Pazartesi 12:52

     Balçova Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, her yıl düzenlenen ''Haydi Cumhuriyet çocukları, başarı sizden, ödül bizden'' kampanyasının beşinci Anıtkabir gezisinin gerçekleştirildiği bildirildi. Türkiye genelinde yapılan organizasyonlar içinde önemli bir yeri olduğu ifade edilen geziye katılan 900'ü öğrenci bin 800 kişinin Anıtkabir'i adeta bir çiçek tarlasına dönüştürdüğü belirtildi.
     Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, öğrencilerin ulusal tarihi yerinde öğrenmeleri ve başarıyı ödüllendirmek amacıyla başlattıkları ''Haydi Cumhuriyet çocukları, başarı sizden, ödül bizden'' organizasyonunun her geçen yıl büyüyerek devam ettiğini, ilçedeki okullarda eğitim gören 900 başarılı öğrencinin yanı sıra semtevi kursiyerleri, sivil toplum örgütü üyeleri, gaziler ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden oluşan bin 800 kişilik kafilenin Ankara girişinde polis eskortlarıyla karşılanarak Anıtkabir'e geçtiğini kaydetti. 262 metrelik Aslanlı yoldan geçen grubun resmi törenin yapılacağı Anıtkabir'in önüne geldiğini vurgulayan Çalkaya, Balçova Belediyesi çelengini taşıyan askerler eşliğinde merdivenleri çıkan grubun Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın Ata'nın mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunduğunu ifade etti.
    
     -ÇALKAYA: ''İLKELERİNİ CANIMIZ PAHASINA KORUYACAĞIZ''-
    
     Törenin ardından Anıtkabir şeref defterini imzalayan Başkan Çalkaya'nın, deftere ''Aziz Atatürk, geleceği emanet ettiğiniz çocuklarımız ve Balçova'nın aydınlık yüzlü halkıyla tekrar huzurunuzda olmanın heyecanını yaşıyoruz. Buraya geliş amacımız bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizi ve devrimlerinizi son nefesimize kadar koruyup gözeteceğimizi huzurunuzda bir kez daha ifade etmektir. Özellikle son yıllarda, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine yönelen saldırılar karşısında yılmadan ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyor, bizlere miras bıraktığınız değerleri çocuklarımıza ve bizden sonraki kuşaklara aktarıyoruz. Ve bir kez daha tekrarlıyoruz ki, devrimlerinin rehberliğinde aydınlık Türkiye idealine olan yolculuğumuz duraksamadan devam edecektir. Aziz ruhunuz şad olsun'' yazdığı bildirildi.
     Törenin ardından geziye katılanlar Anıtkabir'in içinde bulunan ve Atatürk'ün kullandığı eşyaların sergilendiği müzeyi gezdi. Özellikle Kurtuluş Savaşı'nın 3 boyutlu animasyonlar ile anlatıldığı bölümü dikkatle inceleyen öğrenciler görevlilerden bilgi alarak bol bol fotoğraf çektirdi. Anıtkabir ziyaretinin ardından gruptakiler Ulus'ta bulunan Kurtuluş Savaşı ve Etnografya müzeleri ile 1. TBMM binasını ziyaret etti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol