EYLEMÇİ İŞÇİLERİN KONAK'LA İLGİSİ YOK

İzmir'in Konak ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Hakan Tartan, belediye binası önünde yaklaşık bir aydır eylem yapan işçilerin, bazı kanundışı örgütlerin müdahaleleriyle yanlış yöne çekildiğini iddia etti.

30 Mart 2011 Çarşamba 15:34
EYLEMÇİ İŞÇİLERİN KONAK'LA İLGİSİ YOK

Tartan, eylemcilerin çalışan arkadaşlarını da etkileyerek şehrin temizliğini engellemeye çalıştığını söyledi.
Başkan Tartan, eylemci işçilerin Konak Belediyesi'yle ilişkisi olmadığını, “Süpürge” adı altında yaptıkları temizlik ihalesini kazanan firmanın çalışanları olduğunu kaydetti. İşin süresinin 2012 Haziran ayında bittiğini, kazanılmış bir ihaleyi iptal etme imkanı bulunmadığını belirten Tartan, “Bu arkadaşlarımız, İhale Yasası çerçevesinde bir işte çalışmaya talip oldu. 192 işçinin çalıştığı bu şirkette bir grup arkadaşımız, ‘Taşeron işçiliğe hayır’ sloganıyla eylem başlattı. Kendileriyle görüştük, 2012 Haziran ayına kadar bunu kaldırma imkanımızın olmadığını belirttik. Önümüzdeki yıl yapacağımız ihaleyi, belediyemizin şu anda bu çalışmaları yürüten şirketi, altyapısını hazırlar ve gerekli koşulları yerine getirip kazanırsa, işçi arkadaşlarımın sosyal güvenceye kavuşacağını söyledim. Bunun üzerine bir kısmı işine geri döndü. Dönmeyenlerse şirket tarafından işten atıldı.” dedi.
Eylemlerin provokasyon amaçlı olduğunu ve belli yönlerden kanalize edildiğini öne süren Başkan Hakan Tartan, bu konuda kamu kurumlarına, güvenlik kurumlarına, İzmir Valiliği’ne ve İçişleri Bakanlığı’na gerekli müracaatların yapıldığını aktardı. Tartan, süpürme işinde çalışan işçilerin 840 ile bin lira arasında maaşlar aldığını, eylemin başlatıldığı tarihte maaşlar bankaya yatırılmasına rağmen iki ay geciktiği iddialarının ortaya atıldığını söyleyen Tartan, ”Konak Belediyesi’nde çalışan tüm işçiler sendikalıdır. Memur arkadaşlarımı da ben göreve geldikten sonra sendikalı yaptım. Şu anda taşeron sisteme 'hayır' diyen arkadaşlarım, çalıştıkları şirkette de sendika mücadelesi verebilir.” şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol