EXPO İZMİR'İ ÇEKİM MERKEZİ YAPACAK

Aziz Kocaoğlu, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) 2005’ten bu yana düzenlediği Çarşamba toplantılarına katıldı.

20 Nisan 2011 Çarşamba 20:29
EXPO İZMİR'İ ÇEKİM MERKEZİ YAPACAK

 İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa ederek AK Parti milletvekili adayı olan İlknur Denizli ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Yüksel'in de katıldığı toplantıda Kocaoğlu, İzmir'in projeleri hakkında sanayicilere bilgi verdi.
Kentin kalkınması için pek çok projeyi bir arada yürüttüklerini belirten Başkan Kocaoğlu, EXPO'nun da yardımıyla İzmir'i çekim merkezi haline getireceklerini söyledi
Kocaoğlu, İnciraltı'nın da planlanması için çalıştıklarını belirtirken, mekanın sağlık bölgesi olarak değerlendirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte faaliyet yürüttüklerini aktardı. Aziz Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Sayın Başbakan seçim bildirgesinde açıkladı. İzmir'in EXPO 2020 yolculuğunda destekleneceğini ifade etti. Hepimiz çok mutlu olduk. Biz de hemen İnciraltı ile ilgili çalışmaların mevzuat planlaması ile yapılması gerektiğini belirttik. Yerli ve yabancı turizm için kent merkezini cazip hale getirmek için birçok çalışma yürütüyoruz. 270 hektarlık Kemeraltı-Kadifekale aksında tarihi aks belirledik. Ayavukla Kilisesi restorasyonunu bitirdik. İkiçeşmelik Caddesi'nde çalışmalara başlıyoruz. Agora'da kazı binasının restorasyonu başladı. İkinci bir müze yapacağımız tescilli bina var, restorasyonu devam ediyor. Ege Medeniyetleri Müzesi için mutabık kaldığımız, müze alanı olarak belirlediğimiz 41 dönüm ve 32 dönümlük alanda arkelojik ve jeolojik etüt yapıyoruz. Eğer sonuçlar olumlu çıkarsa, alan içerisindeki 200 - 250 konutu da kamulaştıracağız. Kamulaştırma sürerken zaman kazanmak için bir taraftan da proje yarışması açarak projeyi yaptırmayı düşünüyoruz. Havra'nın restore edilmesi, balık halinin yıkılıp yerine gece de aktif mekanların alınması, Azizler Sokağı ve civarındaki bölgenin hareketlendirilmesi ile kent merkezinin çok değişeceğine inanıyoruz. Kentin dokusunu toparladığımızda, İzmir'in çekim merkezi olacağına inanıyoruz,"
Ağırlıklı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin gelecek vizyonuna ve istihdam olanaklarının artırılmasına yönelik projelerini anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hedefimiz, 10 yıllık görev süremizin bitiminde İzmir’in alt yapı eksikliklerini yüzde 90 civarında tamamlamaktır.” diye konuştu.
Ülkenin ve kentin en önemli sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Kentte yaptığınız yatırımları ekonomik kalkınma ile destekleyemezseniz, istihdama katkı da sağlayamazsınız. Biz bu mantıkla hareket edip ülkemizin ve kentimizin en büyük problemi işsizlik konusunda ne yapabiliriz, bu sorunu nasıl minimuma indirebiliriz diye düşünüyoruz. Çalışmalarımızı ve projelerimizi bu konuda yoğunlaştırmış durumdayız.” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Yüksel ise İZSİAD'ın çok önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu ve uzun yıllar dernekte görev yaptığını kaydetti. Türkiye'de demokrasinin gelişmesi için sivil toplum örgütlerinin açıklamalarının siyasiler tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini anlatan Yüksel, geçmiş dönemlerde derneğin seçim yasalarının değişmesi gerektiğini beyan ettiğini, bugün yaşanan sıkıntıların kaynağında kanunların olduğunu dile getirdi.
Yüksek Seçim Kurulu'nun son kararının seçim yasalarına göre değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Yüksel, ''siyasi partiler yasasının değişmesi, lider sultalarının bitmesi, seçim barajının kalkması gerekir. Arkadan dolanarak demokrasi olmuyor. Dün sivil toplum örgütlerini siyasiler dinleseydi Türkiye bu sıkıntıyı bugün yaşamazdı.'' dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol