ETEK GİYMEK YASAK PANTOLON GİYİLECEK!

Eğitim-Sen Tire Temsilcisi Eyüp Aksoy, Tire Asım Arar Sağlık Meslek Lisesinde kız öğrencilerin etek yerine pantolon giymelerine yönelik karar alınmasının, ''çağ dışı bir yaklaşım'' olduğunu belirterek, ''Böyle bir kararın tek bir eğitimci değil de birden çok eğitimci tarafından bir kurul toplantısında alınması çok daha acıdır'' dedi.

21 Şubat 2011 Pazartesi 11:26
ETEK GİYMEK YASAK PANTOLON GİYİLECEK!

     Aksoy, yaptığı açıklamada, okul yönetiminin 27 Ocak 2011 tarihli toplantıda aldıkları kararın, bazı velilerin tepkisi üzerine kamuoyuna yansıdığını ifade etti.
     Eyüp Aksoy, okulların yarıyıl tatiline girdiği gün, okul yönetiminin kız öğrencilere, ''27.01.2011 tarihinde yapılan Öğretmenler Kurulu kararı doğrultusunda, 2. dönemin başından itibaren kız öğrencilerin koyu gri renk, yüksek belli, vücut hatlarını belli etmeyecek ve ayak bileğinin üstünde olacak şekil ve ölçülerde pantolon giymeleri, kesinlikle etek giyilmemesi kararlaştırılmıştır. Bu tarihten itibaren pantolon giymeyi kabul ediyorum'' yazılı matbu dilekçe dağıtıldığını söyledi.
     Öğrencilerden dilekçeleri imzalatıp getirmelerinin istendiğini belirten Aksoy, ''Bu uygulama çağ dışı olmasının ötesinde, gerici bir yaklaşımdır. Böyle bir kararın tek bir eğitimci değil de birden çok eğitimci tarafından bir kurul toplantısında alınması çok daha acıdır'' diye konuştu.
     Aksoy, bazı velilerin dilekçeye tepki göstermesi üzerine konunun kamuoyuna yansıdığını, kendilerinin de Tire Kaymakamlığına şikayet dilekçesi verdiğini kaydetti.
    
     -KAYMAKAM VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMALARI-
    
     İlçe Kaymakamı Hüseyin Ergi, uygulamanın Milli Eğitim Bakanlığının kıyafet genelgesine aykırı olup olmadığını inceleyeceklerini bildirerek, ''Genelgeye aykırı bir durum varsa, gereken yapılacak'' dedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ölçer, kılık ve kıyafet yönetmeliğinde eteğin yanı sıra pantolonun da yer aldığını hatırlatarak, ''Ancak, öğrenciye giyeceği kıyafet konusunda baskı uygulamaya yönelik yorumlar yanlıştır. Biz okul yönetimimize gerekli uyarılarda bulunduk. En kısa sürede gereği yapılacaktır. Bu okulumdaki kız öğrencilerimizin staj nedeniyle dış görevlerde yer aldığını düşünürsek, görev esnasında daha rahat davranmaları için böyle bir uygulamaya gidilmiş olabilir'' diye konuştu.
     Öte yandan, velilerin tepkisi üzerine okul yönetiminin uygulamadan vazgeçtiği öğrenildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol