EGE-KOOP'U DÜNYA TANIYACAK

Konut sektöründe imza attığı 11 dev proje ile sadece İzmir ve Ege değil ülke çapında güvenin eseri haline gelen EGE-KOOP, marka değerini Türkiye’ye açıyor.Genel Başkan Hüseyin Aslan, “ İzmir’in bu çok değerli markasını önce Türkiye sonra da tüm Dünya ile tanıştıracağız. Vizyonumuz hayal edilemeyecek boyutlarda.” dedi.

23 Şubat 2012 Perşembe 17:56
EGE-KOOP'U DÜNYA TANIYACAK

Çeyrek asrı aşkın sürede ürettiği değerlerle 26 bin ailenin ev sahibi olmasını sağlayan, sistemi ile Türk Kooperatifçiliğinin örnek kuruluşu olarak gösterilen EGE-KOOP, hizmet alanını ülke çapına yayıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda 28. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek olan EGE-KOOP’un öncelikli gündem maddesi Türkiye’ye açılım kararını almak olacak. Genel kurulun bu yetkiyi vermesi halinde de İzmir’in en önemli markalarından biri, ülke genelinde önemli projelere imza atacak.


İzmir, Ankara ve İstanbul’dan iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin de katılacağı genel kurulda İzmir genelinde yeni kentsel yenileme projeleri oluşturulmasına yönelik kararlar da alınacak. 
Genel kurul ve Türkiye’ye açılım hazırlıklarını değerlendiren EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop’un başarı öyküsünde İzmirlilerin sevgi ve güveni ile ortakların özverisi ve dayanışma anlayışının büyük önem taşıdığını söyledi. Aslan, “Açılım yönünde attığımız adımlar öyle günü kurtarmaya yönelik değil. Bu konu üzerinde yıllardır çalışıyoruz ve büyük bir titizlikle yola çıkıyoruz. Amacımız bu çok değerli markayı ülke insanları ile tanıştırmak, buluşturmak ama aynı zamanda çok daha güçlü ve de kalıcı bir kuruluş olabilmek.  Bu kapsamda Genel Kurulumuzdan Türkiye’ye açılım yetkisi talep edeceğiz. Sonrasında da bu büyük sorumluluğu layıkıyla taşımak için büyük gayret sarfedeceğiz. Vizyonumuz hayal edilemeyecek boyutlarda. Ve bunu gerçekleştirebilecek potansiyele de fazlasıyla sahibiz.” dedi.
İKİNCİ BÜYÜK ADIM ANKARA TEMSİLCİLİĞİ
Türkiye’ye açılım yolunda yetki alımının ardından ikinci önemli adımı da Ankara Temsilciliği’ni hizmete açarak atacaklarını kaydeden Aslan,  “ 13 Mart’ta açılışını gerçekleştireceğimiz bu temsilcilik sayesinde EGE-KOOP markasını tüm Türkiye ile tanıştırmış olmakla kalmayıp, hem sektöründe hayata geçireceği projeler hem de sosyal  sorumluluk bünyesinde atacağı önemli adımlarla uluslararası arenada da bilinir ve takip edilir bir kuruluş haline geleceğiz. Çünkü EGE-KOOP olarak temel hareket noktamız insandır, insanımızdır. Rahat, huzurlu, mutlu ve güleryüzlü insanımız çoğaldıkça gücümüz de aynı oran da çoğalacaktır. Bu güç mahallelerden kasabalara, kasabalardan ilçelere, ilçelerden kentlere, kentlerden de tüm ülkeye yayılacak, topyekun gelişme de ancak bu şekilde sağlanabilecektir. Ayrıca EGE-KOOP sayesinde inanıyoruz ki Türk Kooperatifçiliği de yeni bir ivme kazanacak, yeni değerler ortaya çıkaracaktır.” ifadelerini kullandı.
İKİ YILDA 67 MİLYON 200 BİN LİRALIK YATIRIM
Ege-Koop, “Yatırım Yılı” olarak ilan ettiği 2010-2011 yıllarında 67 milyon 200 bin liralık yatırıma imza attı. 2011 yılında Dört Mevsim Konakları projesinde ihale yatırım tutarı 22.350.00 TL, 25. Yıl Konutları’nda ise 44.850.000 TL olarak gerçekleşti. Sektörde birçok firmayı geride bırakarak gerçekleştirilen imalat ve altyapı çalışmalarıyla kamu kurumlarının dahi bütçelerini aşan yatırımlara imza attı. Üst Birlik Ege-Koop bünyesinde bulunan kooperatiflerde inşaat çalışmalarını üstlenen yüklenici firmaların Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödedikleri prim 1 milyon 600 bin lirayı buldu. Ödenen verginin toplam tutarı ise 2 milyon lira olarak gerçekleşti. Ege-Koop Dört Mevsim Konakları ile Ege-Koop 25. Yıl Konutları projelerinde farklı iş ollarından 100’e yakın firma ve 2 bin işçi çalışmaktadır. Sadece iki projede 2011 yılı’nda 4 bin 55 ton demir, 38 bin 380 m3 hazır beton kullanılmış,  265 bin m3 hafriyat, 215 bin m2 kalıp, 20 bin m3 taş duvar, 180 bin m2 sıva imalatı yapılmıştır. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol