EGE-KOOP'TAN MUHTEŞEM AÇILIŞ

İzmir’de 27 yılda imza attığı 11 projeyle inşaat sektöründe başarı öyküsü yazan Ege-Koop, Ankara ile başlattığı yeni açılımına görkemli bir resepsiyonla temsilcilik açarak start verdi.

15 Mart 2012 Perşembe 13:30
EGE-KOOP'TAN MUHTEŞEM AÇILIŞ

 Çok sayıda siyasetçi ve davetlinin bir araya geldiği gecede, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, açılan temsilciliği iki kent arasında önemli bir köprü olarak gördüğünü belirterek, “Bu oluşumu Ege-Koop’un başlatması ayrı bir anlam ifade ediyor” dedi.   Yıldırım, önümüzdeki günlerde Meclis’ten geçecek olan Kentsel Yenileme ve Doğal Afetlere Karşı İmar Düzenlemesine İlişkin Kanun’la da Ege-Koop’un İzmir’deki şehir yenileme projelerinde daha fazla pay alarak, daha fazla görev üstleneceğini söyledi.

Ege-Koop, görkemli bir resepsiyonla Ankara Temsilciliği’ni hizmete açtı. Temsilciliğini 21. Dönem Milletvekili Faruk Demir’in üstlendiği ofisle hizmet alanını ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefleyen Ege-Koop’un JW Marriott Hotel’de düzenlediği resepsiyona Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti ve CHP milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.

BAKAN YILDIRIM: EGE-KOOP EN İYİ ÖRNEK
Ege-Koop’un anlatıldığı tanıtım filminin gösterimiyle başlayan gecede, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in sorunlarının çözülmesi için büyük gayret içinde olduklarını söyledi.  Ankara, Adana, Gaziantep gibi birçok büyükşehirin ortak sorununun kentsel dönüşüm ve şehir yenileme projelerinin gereği kadar yapılamamış olması ve çarpık kentleşme olduğuna dikkati çekerek, “Bu anlamda 1985'te İzmir'de 11 büyük projeye imza atarak 100 bin İzmirliye sıcak yuva yapan ve kentsel dönüşüme katkı sağlayan EGE-KOOP çalışanlarını kutluyorum” dedi. Yıldırım, “ İzmir’in sorunlarının çözülmesi için büyük gayret içerisindeyiz. EXPO projesiyle şu günlerde yeni bir adım atmış bulunuyoruz. EXPO’ya yönelik özel bir planlama yapılacak. İzmir’de kentsel yenileme olsun mu olmasın mı tartışmasının cevabını Ege-Koop yaşanmış güzel örnekleriyle bize gösteriyor” diye konuştu.






“EGE-KOOP DAHA FAZLA GÖREV ÜSTLENECEK”
Ege-Koop’un Ankara’ya açtığı temsilciliği iki kent arasında kurulmuş önemli bir köprü olarak gördüğünü  anlatan Bakan Yıldırım, bugüne kadar birçok kurumun böyle bir düşünceyi dile getirdiğini, ancak hayata geçiremediğini kaydetti, “Türkiye’nin en büyük toplu konut organizasyonlarının başında gelen Ege-Koop’un bu adımı atan ilk kurum olması bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Önümüzdeki günlerde Meclis’ten geçecek olan Kentsel Yenileme ve Doğal Afetlere Karşı İmar Düzenlemesine İlişkin Kanun ile Ege-Koop, İzmir’deki şehir yenileme projelerinde daha fazla pay alacak, daha fazla görev üstlenecek” dedi.
HÜSEYİN ASLAN BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIDI”
Ege-Koop’un 27 yıllık tecrübesinin getirdiği birikimle İzmir’de daha güzel projelere imza atacağından kuşkusunun olmadığını dile getiren Yıldırım, “Burada İzmir’in eski Belediye Başkanlarından değerli Burhan Özfatura’yı da anmadan geçemeyeceğim. Çünkü Ege-Koop’un mimarı kendisidir. Onun başlattığı kentsel yenileme, İzmir’i güzelleştirme hareketi, bayrağı devralan Hüseyin Aslan ve arkadaşları tarafından da aynı anlayış ve kararlılıkla devam ettirilerek bugünlere gelinmiştir” diye konuştu.





ASLAN: “TÜM TÜRKİYE’DE BAŞARILI OLACAĞIZ”
İzmir’de 28 yılda 100 bin kişiyi konut sahibi yaptıklarını belirterek, “Şimdi sıra Ankara’da” diyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, “Konut sektöründe çeyrek yüzyılı aşan tecrübemiz, modern projelerimiz ve tüm donanımımızla Başkent’lilere hizmet etmeye hazırız. İzmir’de konut devriminin öncüsü olan Ege-Koop’un aynı başarıyı Ankara’da da yakalayacağını tüm Türkiye’ye ispat edeceğiz” dedi. 
“BAŞKENTLE DAHA DA YAKINLAŞACAĞIZ”
Başkent’in en merkezi yerlerinden Cinnah Caddesi’nde faaliyete geçen Ege-Koop ofisinin aynı zamanda İzmir’in tanıtım ve lobi merkezi olacağını da kaydeden Aslan,  “ Ofisimiz EXPO için yürütülen çalışmaların koordine edileceği, bürokrasi ve siyaset dünyası ile ilişkilerin geliştirileceği bir merkez olma özelliğini taşıyacak. İzmir’in Başkent’teki işlerini, EXPO için gerekli olan lobi çalışmalarını da bu ofisten takip edebileceğiz. İzmir ve tüm Egelilerin Ankara’daki buluşma noktası Ege-Koop Temsilciliği olacak. Hızlı Tren Projesi, çevre yolları ve duble yollarla İzmir-Ankara arasının 4.5-5 saate inmesi öngörülüyor. Böylece İzmir’le Ankara fiziki olarak daha da yakınlaşacak” diye konuştu.





RESEPSİYONDAN NOTLAR:
EGE-KOOP'un anlatıldığı tanıtım filminin de büyük bir ilgiyle izlendiği resepsiyonda Kültür ve Turizm Bakanı Günay, salondakilerle tek tek tokalaşarak, sohbet etti. Günay, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmadı.
Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, çok sayıda davetli ile mini sohbetler yaptı.
 
BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İSİMLER KATILDI
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,  DSP Genel Başkanı Masum Türker, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, İlknur Denizli, Rifat Sait, Hamza Dağ, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, CHP İzmir Milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli, Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Aytun Çıray, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner,  CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, , CHP Eski Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay,  Eski milletvekillerinden Mehmet Güneş, Şamil Ayrım, Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, Eski İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu,  Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, İş dünyasından Erdal Eren, Zeynel Özdoğan, Necati Ünal, Mehmet Doğanlar, EGEM Platformu Dönem Başkanı Recep Gezinti ve İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla, Denizli Dernek Başkanları.
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol