'EGE-KOOP İLE BERABERİM...'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ni son derece önemli buluyorum.” dedi. Projenin mimarı EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’dan projenin detaylarını dinleyen Bakan Günay, “Projeyi İzmir’e kazandırmak bizi de memnun eder.” dedi.

31 Mayıs 2012 Perşembe 10:59
'EGE-KOOP İLE BERABERİM...'

 Önceki gün çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, EGE-KOOP Proje Merkezi’nce hazırlanan İzmir Sağlık Serbest Bölgesi isimli projeye tam destek verdi.  İzmir kamuoyu tarafından sahiplenilen, Ankara ve İstanbul’da da büyük yankı uyandıran projenin ayrıntılarını EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’dan dinleyen Bakan Günay,  daha sonra gazetecilere konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


GÜNAY: ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE…
Günay, “ Türkiye’de sağlık serbest bölgelerinin kurulması yönünde yasal herhangi bir engel yok. Bu konuda zaten yürürlükte olan bir yasa var.  İşte bu bölgelerden birinin de İzmir’de kurulması yönünde çalışmalar yapılıyor. Ben de son derece önemli bir proje olarak nitelendiriyorum bunu.  Büyükşehir Belediyemiz ile Valiliğimiz bu konuda bir çalışma yürütüyor. Bu neticelendikten sonra biz de her türlü katkıyı yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.
SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ LOKOMOTİF OLACAK!
Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini belirten projenin mimarı EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, kısa zaman içerisinde son derece önemli temaslarda bulunduklarının altını çizerek, Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ni İzmir’e mutlaka kazandıracaklarını kaydetti.  Yeni dünya düzeninde artık kentlerin ön plana çıktığını, dolayısıyla ülkeler arasındaki rekabetin yerini kentlerin rekabetine bıraktığını belirten Aslan, “ EXPO gibi çok önemli bir organizasyonda bile temamızı sağlık olarak belirliyorsak kentimizin gerçek kimliğinin de bu olduğunu kabul etmiş sayılırız. Kaldı ki zaten İzmir’in gerçek kimliği sağlık alanındadır. İzmir dünyanın sağlık merkezlerinden biri olmak için gerekli her türlü potansiyele sahip bir kent. Bu yüzdendir ki; proje merkezimizin ilk ürünü olan Sağlık Serbest Bölgesi Projesi de hedefe giden yolda lokomotif görevi görecektir. Artık çalışmaları hızlandırıp, bir an önce Bakanlar Kurulu’na başvuruyu yapmamız gerekiyor.” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol