DÜNYANIN GÜNDEMİ ÇEŞME'DE KONUŞULACAK

Türkiye ve çeşitli ülkelerinden aydınlar, akademisyenler ve gazeteciler, uluslararası sıcak gündemi değerlendirmek üzere İzmir’in Çeşme ilçesine geliyor.

25 Haziran 2012 Pazartesi 13:50
DÜNYANIN GÜNDEMİ ÇEŞME'DE KONUŞULACAK

 1. Taş Mektep Günleri kapsamında “Arap Dünyasında Demokratikleşme ve Türkiye” konusu, farklı oturumlarda dört gün süreyle ele alınacak. Akdeniz Kurumsal Araştırmalar Merkezi ile birlikte düzenlenecek organizasyona evsahipliği yapacak olan Çeşme Sosyal Araştırmalar ve Kültür Derneği (ÇESAK) Başkanı Arif Barata, “Dünyaya damgasını vuran sıcak bir gündem, farklı ülkelerden aydınların, akademisyenlerin ve gazetecilerin perspektifinden değerlendirilecek.” dedi.

Türkiye ve dünyanın önemli isimlerini Çeşme'de ağırlamaktan onur duyacaklarını belirten Barata, 1876 yılında yapılan ve günümüze kadar korunan 136 yıllık taş binalarda önemli bir akademik faaliyet yapılacağını söyledi. Barataş program hakkında şu bilgiyi verdi: “Hukuksal Kaynaklar ve Referanslar paneline Prof. Dr. İlber Ortaylı, İktisat Politikalarında Süreklilik ve Değişim paneline Prof. Dr. Nazım Ekren, Türkiye’de Demokrasi Tecrübesi ve AK Parti Modeli paneline Dr. Sema Ramazanoğlu, Arap Baharı ve Akdeniz'de Yeni Stratejik Ortam oturumuna Şaban Kardaş, Arap Baharı ve Demokratikleşme Süreçleri oturumuna ise İhsan Dağı başkanlık yapacak. Farklı coğrafyalardan gelecek konuklarımız, kendi bakış açılarından görüşlerini paylaşacak. Başbakan Yardımcımız Babacan’ın katılacağı 1. Taş Mektep Günleri’ne, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımlarını bekliyoruz.”
Son bir yıldır Akdeniz coğrafyasında yaşanan demokratikleşme sürecinde Türkiye'nin iyi yönetiminin bir ilham kaynağı olduğuna dikkat çeken Akdeniz Kurumsal Araştırmalar Merkezi Komite Başkanı Dr. Sema Ramazanoğlu ise değişik düşüncelerin tartışılacağı ve önemli ön açıcı fikirlerin ortaya çıkacağı akademik çalışmanın, tarihe tanıklık ederken günümüze de ışık tutan önemli bir rolü üstleneceğini söyledi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol