CUMHURİYETTEN GÜNÜMÜZE KADIN...

Konak Belediyesi ve İzmir Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin “İnsan Hakları Haftası” dolayısıyla düzenlediği kadın hakları konferansı büyük ilgi gördü.

02 Ocak 2012 Pazartesi 15:01
CUMHURİYETTEN GÜNÜMÜZE KADIN...

 TÜLOV Eğitim Merkezi’nde İnsan Hakları Haftası nedeniyle konferans düzenlendi. Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir, Cumhuriyet kadının önemini, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişini ve günümüzdeki kadınların etkin yurttaşlar olarak ülke yönetiminde nasıl söz sahibi olmaları gerektiğini anlattı. Konferansa katılan kadınlar Demir’i ilgiyle dinledi. 






         Türkiye’nin kadın haklarını koruma konusunda 134 ülke arasında 125’inci sırada yer aldığını belirten Demir, bu tablonun acı bir gösterge olduğunu söyledi. Kadınların bir kuvvet olduğunu ve güçlerini ortaya koymak için aynı çatı altında mücadele vermeleri gerektiğine değinen Engin Demir, İzmir Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin üyesi olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın çalışmalarıyla, projeleriyle kadınların hep yanında olduğunu kaydetti.




          Ayla Ökmen Kadın Danışma Merkezi’nin Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza attığına değinen Demir,”  Burada kadınlarımızın hem hukuki haklarını koruyoruz, hem de psikolojik anlamda destek oluyoruz. Aldığımız bir karara göre artık hukukçularımız ve psikologlarımız destek merkezine gelemeyen kadınlarımızın isteği üzerine ayaklarına kadar gidecekler. Atatürk’ün kadın haklarına verdiği değeri tekrar gündeme getireceğiz ve haklarımızı koruyacağız” dedi. 

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol